Готови сме да работим с всички, които искат да ограничат неформалната икономика, заяви Калфин

10470
Готови сме да работим с всички, които искат да ограничат неформалната икономика, заяви Калфин
Снимка: БГНЕС

Държавните институции ще продължат да работят с всички, които търсят начини за ограничаване на неформалната икономика. Това каза зам.-председателят на АБВ, вицепремиер и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин България по време на тържествената церемония по връчването на наградите от конкурса „Икономика на светло”, предаде "Фокус".

„Държавата и държавните институции чрез репресивния си апарат вършат работата си за събиране на данъци и деклариране на доходите и за борба със скритата икономика, но няма как това да е успешно в нито една област, ако няма обществена подкрепа и обществено разбиране, че това е проблем за икономиката”, заяви той. „В качеството си на министър на социалната политика и труда мога да ви кажа, че държавните институции с удоволствие ще продължат да работят с всички тези, които търсят начини за ограничаване на неформалната икономика”, добави Калфин.

Калфин: Ръстът на минималната заплата няма да се отрази негативно на икономиката

Увеличението на минималната работна заплата (МРЗ) няма да повлияе на конкурентоспособността на икономиката. Това заяви министърът на тр...

По думите му една от основните теми на министрите на труда в ЕС, в последните месеци, е свързана с недекларирания труд. „Има амбиции на Европейската комисия да се преразгледат въобще разпоредбите за така нареченото командироване работници и въобще всички начини, с които националните законодателства поощряват заобикаляне на законите”, уточни той. „Така че това е тема, по която и като правителството и като членове на ЕС работим много активно”, каза още Калфин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика