Извънправителствените скочиха на новия кабинет

26942
Извънправителствените скочиха на новия кабинет
Снимка: БГНЕС

Днес стана ясен съставът на новия кабинет. Коментарите за коалиционното правителство от партиите, представени в Народното събрание, но не и в изпълнителната власт, обаче бяха доста  критични. Бъдещият кабинет беше заподозрян в политически сговор в името на властта. БСП и ДПС обещаха подкрепа само по политики, които съответстват на вижданията им.

Лидерът на ДПС Лютви Местан разкритикува участието на Патриотичния фронт в управлението. "Не да ни молят да не подкрепяме, дори на колене да ни молят, няма да получат нашата подкрепа. Ние ще бъдем явна, категорична опозиция на този сговор, който не направи компромис, а влезе в съглашение с антиевропейски и антинатовски сили", каза той, цитиран от БНР.

Програма и коалиционно споразумение - вижте ги в пълен блясък

След днешния бурен ден на преговори, подписване на споразумения и уточняване на министерски постове, вече бяха публикувани и двата най-...

Заместник-председателят на парламентарната група на ББЦ с име "Български демократичен център" Румен Йончев заяви, че бъдещото правителство няма да е стабилно.

"Много ми прилича на реформиран костовизъм с елементи на националсоциализъм. Сложна конфигурация, струва ми се доста нестабилна, стъпила в двата края на политическото пространство. Тази конструкция не решава нито един от проблемите на държавата. Не дава предпоставка нито за реформи, нито за икономическо развитие", коментира Йончев.

Не пропусна да се изкаже и лидерът на "Атака" Волен Сидеров. "Не съм изненадан от това споразумение, този годеж, който се очерта късно снощи. Знаех много добре,
че още за изборите 2013 г. лидерът на НФСБ беше напазаруван тогава да бъде патерица на ГЕРБ. След това с политико-финансов маньовър откъснаха ВМРО от ББЦ и го зашиха за НФСБ, добавиха още 12 партии и с голяма мъка най-после ги натикаха до парламента. Сега вече щастието е пълно имаме годеж, както се казва - младите щом се обичат, нека се вземат", заяви той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика