X
 
 

Йотова отрича Путин да е диктувал на БСП за Радев, дава решения и плаши за мигрантите

2467 24
Йотова отрича Путин да е диктувал на БСП за Радев, дава решения и плаши за мигрантите
Снимка: БГНЕС
Нямам информация, но според мен е абсолютно невъзможно. Така вицепрезидентът Илияна Йотова отговори на въпрос дали е имало "подпитване" от страна на БСП за одобрение на Владимир Путин за кандидат-президентската двойка на червените.

Йотова категорично отрече, като добави, че „най-малкото ще има съмнение”, ако се е стигнало до такова нещо.

Директорът на бежанския център в Харманли: Пречката да затворим са човешките права

Хората, които търсят закрила, не се третират като престъпници и затова регистрационно-приемателните центрове са от отворен тип. Пречкат...

По темата с бежанците вицепрезидентът обяви, че се притеснява от предложението на премиера Бойко Борисов да се изведат част от мигрантите в Харманли и да бъдат разположени в други лагери. Смятате ли, че в Елхово например ще ги искат, попита Йотова пред Нова телевизия, която призова час по скоро да се изпълни споразумението с Афганистан за връщане на мигранти. Според Йотова това, което се случи в Харманли, ще е много бедна картина, ако се използват лагери от затворен тип, където напрежението ще ескалира още повече. Йотова сподели, че в лагера в Харманли още в края на август положението било изпуснато, имало епидемия от краста, а лекарите не искали да ходят там, защото не се плаща. Как се ползват парите от Европа, нали щяха да дойдат 120 млн. евро от ЕС, за какво се ползват, попита Йотова. Тя обяви и, че в края на август не я пуснали в Харманли, за да види каква е обстановката.

Според вицепрезидента "една голяма част" от намиращите се в Харманли имат отказ от убежище, защото са икономически мигранти. Трябва да се използва споразумението с Афганистан и моментално да ги връщаме, посочи Йотова. Тя добави, че според еврозаконодателството на хората без документи може да се издават документи, за да се върнат в Афганистан. Ако държавата си върши работата, може да се справи до края на годината, подчерта Йотова.

Същевременно Илияна Йотова обяви, че според предложенията на ЕК за промяна на Дъблинското споразумение всеки мигрант щял да бъде задължен да търси убежище в първата страна в ЕС, в която влиза т.е. граничните държави, каквато е България. Освен това се предвижда дори без запитване бежанци, които сега са в Австрия, в Германия, но са регистрирани например в  България, да ни бъдат връщани. България не работи във външнополитически план, за да не станат тези предложения факт, коментира все още действащият ни евродепутат.

Йотова обяви и, че споразумението за реадмисия между ЕС и Турция не работи. Не съм твърдо с Турция, но политиката на ултиматуми трябва да бъде променена, добави вицепрезидентът, без да казва как.

Църквата поиска ограничение на приема на бежанци

За ограничение на приема на бежанци се обявиха отново от Светия Синод. Православната църква призовава към солидарност с всички хора, ко...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 13 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Свиняна Йотова е "невинна" и нищо не знае. Само Корнелката ли се е подбъзиквала с Решетников?
 • Анонимен 13.1 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Йотова е много напращяла. Циците й са огромни, даже зърната са щръкнали в момента на снимката. Йотова и Курето Нинова яко си съперничат по огромен бюст, но и двете си го имат, ползват скъпи сутиени и в това отношение изглеждат супер. Радват окото на народа, а вероятно другарите от партията са захласнати и се облизват. Досега комунистките от БСП приличаха на безполови сгрухани хермафродити тип Вели виж още ›› слава Дърева с мръсния пуловер.
  : 2 !
 • Анонимен 13.2 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Руският генерал Решетников: Обсъждахме кандидатурата на Радев с Нинова Кандидатурата на ген. Румен Радев за президент е била обсъдена на среща между лидера на БСП Корнелия Нинова и председателя на Руския институт за стратегически изследвания - ген.-лейтенант Леонид Решетников. Това съобщи в предаването "Свободна зона" по ТВ+ самият Решетников. Оглавяваният от него институт е сочен като виж още ›› най-влиятелния стратегически център в Русия По думите му, разговор за кандидатурата на Румен Радев е бил проведен през август в България с няколко лидери на партии, включително и с Корнелия Нинова: "Бях на почивка в България, и говорих с лидерите на няколко партии и обсъждахме. Някои знаеха за господин Радев, някой не знаеше нищо. И тя ми каза - не знам, но това е интересна идея." - сподели Решетников. Той коментира, че част от идеите в програмата на Радев съвпадат и с наложената през последните няколко години традиционалистка линия - както в Русия, така и на Запад, която все повече взимала превес над идеите на либерализма. Все пак само действията на новия български държавен глава едва ли ще са достатъчни, за да сближи Русия и България, допълни Решетников. "Все пак не бива да забравяме, че господин Радев е политик, а политиците говорят едно, а правят друго. Той може да изиграе забележителна роля в този процес, но ние знаем, че България не е президентска република. Трябва да се формира правителство, което в бъдеще да не може да прави неща като да се откаже от Южен поток." - заяви председателят на Руския институт за стратегически изследвания. Казаното от него опровергава думите на Корнелия Нинова, че няма договорки с чуждестранни фактори при избора на Румен Радев за кандидат на левицата, коментира бившият български посланик в Москва Илиян Василев. "Това пряко оборва нейното твърдение, оборва тезата, че не е обсъждала кандидатурата на президента с Решетников. Това индиректно казва, че на нея й е внушено. Да не влизаме в детайли, защото ние не сме присъствали на срещата, но съвсем спокойно може да се направят някои изводи, които никак не утешителни за степента на влияние." - заяви Василев. По думите му, така наречената хибридна война е в разгара си. Проблемът е, че има много медии, които тиражират откровени лъжи за Европа и така тласкат българското общество обратно към Москва.
  : 0 !
 • Анонимен 12 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Йотова е истински вицепрезидент! СОЦИАЛЕН - с едната цицка ще нахрани всички гладни, а с другата ще напои всички жадни! Нещо като Христос с двете риби, петте хляба и двете стомни с вода.
 • Анонимен 11 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Путя изобщо не им диктува ! Те го правят само по свое желание и искат непрекъснато им е вътрешно !Ама и на целокупният Българин да му е вътрешно , не само на тях !
 • Анонимен 10 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Спрямо тази угоена евросвиня дори Цецка е като фиданка !
 • Анонимен 9 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Глейте какъв готин вице си избрахте! Пу пу! !естито и със здраве да си я ползвате, деби гнойната свиня гнусна. По-прост народ от българския няма на тая планета! Но затова ще си тъне в лайна во век и веков!!!
 • Анонимен 8 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Яжте шоколад "МИЛКА" и ще станете като таз Милка....
 • Анонимен 8.1 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Не става само с шоколад, и луканка ще требе!!
  : 1 !
 • Анонимен 8.2 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  А бе ти луд ли си? ...Луканката е комунистическо изделие!Тя е забранени със закон/за това БЕЗУМИЕ можеш да благодариш на Рамадан Мъдев, архивара Методиев,гнома Ананас Ананасов и путьо Дьимитльов-все лабораторни боклуци на дрУгАрЕ Лосстов.../!За това яж си шоколада и се не офлянквай,че току виж дрУгАркАтА Милка от снимката го одържавила и ти го взела за полза РОДИНУ!
  : 15 !
 • фен на Папутя 8.3 фен на Папутя преди 3 години Профил на трол?
  ПидуРашка №8.2, през соца луканка се намираше основно по големите соц софри на соц велможите. На такива софри, а и в днешно време тая твоя дрОгарка се е ояла. Не прави шизофренични коментари с микс от опорни точки, дето омазваш основната си мисъл.
  : 2 !
 • Анонимен 8.4 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Альоууу....ФЕНКАТААА...за тебе ЛУКАНКА нема,тя е комунистическа отрова...но съм ти приготвил една гООООлема БЛИЗАЛКА/твърда и сочна като какалашка/...много ще ти тича на ГЕЙСКИЯ СТАЙЛИНГ!Не ми се сърди, давам ти я от сърце...нали си ми ФЕН!!!!
  : 10 !
 • Папутя я люблю 8.5 Папутя я люблю преди 3 години Профил на трол?
  ПидоРашка Влашка, пак ти е пълна главата и устата с уйчета! Нямаш насита!
  : 0 !
 • Анонимен 8.6 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  до-8.5....Альоууу фенката на Папутин....тъй меня люблюш....тогава лапай го и не мрънкай,когато се наситя ще го извадя от устата ти!Ърььь...стой мирно ГЕЙЧО!
  : 3 !
 • до 8.6 8.7 до 8.6 преди 3 години Профил на трол?
  Да, люблю да те напапутя.
  : 0 !
 • Анонимен 8.8 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  до 8.7...Е добре, айде от мен да мине...то бива любов ама като твойта нема...ОТВАРАЙ УСТАТА ДА ТИ ГО НАПАПУТЯ...!Гълтай го твойта мама ГЕЙСКА!!!!!
  : 7 !
 • Анонимен 8.9 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Влашка Чибурашка, ти си едно сексуално объркано същество - какво ще напапутваш?! И не се ли усещаш, че не бива да се бъзикаш с името на императора-бащица, сволачь? Ще се щрафим, нема да има рублачки за "Тройнай" даже!
  : 0 !
 • Анонимен 7 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  КОГА ще се освободим от кагебейско иго, бееееееее......?!
 • Анонимен 6 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  свиня вице
 • Анонимен 5 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Комуняги, нали и Тато го бикнахте по команда от Москва?! Що се правите на ощипани?!
 • Анонимен 4 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Ще си имаме крава за вицепрезидент!Млеконадойна,от решетъчен тип!
Нагоре