X
 
 

Каракачанов: Ветото на Радев за F-16 беше излишно

1897 30
photo of Каракачанов: Ветото на Радев за F-16 беше излишно
Снимка: ВМРО
Налагането на вето от президента Румен Радев върху сделката за купуването на новите самолети F-16 беше излишно.Това каза пред журналисти във Велико Търново министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

"Налагането на вето върху сделката за купуването на новите самолети F-16 беше излишно. Както видяхте и днес при обсъждането на президентското вето нямаше никакви нови аргументи – нито от страна на опозицията, която е опозиция и трябва да е против, нито от страна на управляващите, които вече казаха каквото имаха. Но както и да е, това е конституционно право на президента и аз го уважавам", обясни министърът.

Министерството на отбраната обясни в 18 страници за F-16 - всъщност няма фиксирана цена

Интензивният политически огън относно закупуването на изтребителите F-16 не спира, след като късно снощи Министерството на отбраната (М...

По-рано днес депутатите отхвърлиха ветото на Румен Радев върху Закона за ратифициране на договорите за закупуване на F-16.

Мотивът на президента за нуждата от още дебат по темата не е аргументиран, според Каракачанов, който повтори, че дебат се води вече повече от 2 години и половина и всички аргументи са изложени. Освен това, както заяви лидерът на ВМРО, ако се попитат хората по улиците на Велико Търново, те ще знаят повече и ще са чули повече по темата за изтребителите, отколкото за нещо, свързано с култура или образование.

Ако няма вето на бюджета, следва до 31 юли и считаме договора за влязъл в сила. После чакаме новите изтребители, посочи военният министър.

По думите му разходите по инвестиционния проект на Военновъздушните сили няма да се отразят по никакъв начин на другите два модернизационни проекта - на Сухопътните войски и на Военноморските сили. "Една от най големите грешки в миналото е да се подпомага модернизацията само на един вид въоръжена сила", посочи той и нарече спекулации твърденията, че тези разходи ще се отразят и върху доходите на военнослужещите.

Руско издание: САЩ ще разорят България, продавайки ѝ F-16

Издаваният от Комунистическата партия на Руската федерация вестник „Правда“ публикува статия, в която акцентира на възражен...

По темата за избора на самолет Каракачанов посочи, че е българофил и това, от което се интересува, е българската армия да има ново оръжие.

"Като министър на отбраната мен ме интересува Българската армия да е добре въоръжена, със съвременно въоръжение", заяви министърът.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Шебекът Свиня 9 Шебекът Свиня преди 3 седмици Профил на трол?
  Ех паспорти, ех благи паспортни гешефти и сладки далавери ...
 • Мичона Нинова 9.1 Мичона Нинова преди 3 седмици Профил на трол?
  Някакъв комунистически идиот се пени и попържа друг идиот, някакъв си циклоп. И двамата са отпадъци. Необразовани, с беден речник, тъпотии и псувни. Двамата са тинята на обществото.
  : 0 !
 • Анонимен 8 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Комунистът дори и социалист да се нарече, си остава пълен простак!!!
 • ciklop50 8.1 ciklop50 преди 3 седмици Профил на трол?
  Тъп, по-тъп, най-тъп, Циклоп . (Циклоп е единица мярка за тъпотия) !
  : 2 !
 • ciklop50 8.2 ciklop50 преди 3 седмици Профил на трол?
  Тъп, по-тъп, най-тъп, Циклоп . (Циклоп е единица мярка за тъпотия) !
  : 2 !
 • ciklop50 8.3 ciklop50 преди 3 седмици Профил на трол?
  Тъп, по-тъп, най-тъп, Циклоп . (Циклоп е единица мярка за тъпотия) !
  : 2 !
 •  ciklop50 8.4 ciklop50 преди 3 седмици Профил на трол?
  Това е ИЗРОДА Циклоп, лакеят на Циганина Костов !
  : 2 !
 • Анонимен 7 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Кой разправя че в България нямало маймуни, този шебек малка маймуна ли е !
 • Анонимен 7.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Пача червена бегай при Кутев за опорки...нови!?Или пери чорапи!!!!
  : 7 !
 • Анонимен 7.2 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Явно и тебе са те изтървали от лудницата.
  : 0 !
 • ciklop50 7.3 ciklop50 преди 3 седмици Профил на трол?
  7.1 Пак е Плювачът Циклоп, той е Главанак - тъп, озлобен и гламав ! Дядката Циклоп .
  : 3 !
 • ciklop50 7.4 ciklop50 преди 3 седмици Профил на трол?
  Тъп, по-тъп, най-тъп, Циклоп . (Циклоп е единица мярка за тъпотия) !
  : 2 !
 • ciklop50 7.5 ciklop50 преди 3 седмици Профил на трол?
  Тъп, по-тъп, най-тъп, Циклоп . (Циклоп е единица мярка за тъпотия) !
  : 2 !
 • Анонимен 6 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Кой разправя че в България нямало маймуни, този шебек малка маймуна ли е !
 • Анонимен 6.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Пишлеменце, я хрупай пуканки, чичовото и си играй на влакчета под масата. Не се изказвай по въпроси, от които нямаш понятие.
  : 5 !
 • Ciklop50 5 Ciklop50 преди 3 седмици Профил на трол?
  Корнелия Нинова и нейното протеже Грипен Радев са селски деца, груби хора. Може да са добри граждани, но не са се откъснали от селския манталитет. Те са нямали в детството и юношеството си изисканата градска среда в семейството, която да ги възпита в широк спектър добродетели и финес в общуването между хората и естествена хармония с институциите. Двамата са нахално директни- недипломатични. Не обм виж още ›› ислят предварително словата си. Сплетничат, послъгват, гневят се бързо и нетактично обиждат и заплашват събеседника. Още много трябва да се самообучават, докато се изградят като "светски" хора. И двамата изглеждат неубедително, дори зле на заеманите от тях постове- вожд на компартията БСП и президент на Републиката. Радев очевадно е сляпо подчинен и перманентно наставляван от споменатия по-горе вожд на БСП Корнелия Нинова. Старият комунист от средите на ДС/Държавна сигурност/ Стефан Данаилов неслучайно съвсем сполучливо охарактеризира сегашния президент Радев като катил. БСП има рафинирани, интелигентни, обиграни светски личности и за двата поста- без срамните изяви(селщини) с клюките, скандалите и заплахите на двамата. При нови избори БСП задължително трябва да "бяга" от несполучливи, излагащи, дори противни кандидатури!
 • Зора Жаблянова 5.1 Зора Жаблянова преди 3 седмици Профил на трол?
  . ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ, ВЕЛИКА ПОБЕДА НАД ФАШИЗЪМА И КАПИТАЛИЗЪМА !!! ЦЕЛИЯТ СВЯТ Е ВЪВ ВЪЗТОРГ- ОТ 'ПОЗИТАНО'20 ДО ЮЖНА АФРИКА , от вашинггон ДО НАЙ+ВЕЛИКИЯ ГРАД НА СВЕТА МОСКВА ! ОРЪДЕЙНИ ЗАЛПОВЕ , ЗАРИ И ТОПОВНИ ГЪРМЕЖИ !!! ЧЕРВЕНИТЕ ИМПЕКСОВИ ДРУГАРКИ ДРУСНАХА МАЛКО ХОРЦЕ И КАЗАХА ,ЧЕ ПРОДЪЛЖАВАТ БОРБАТА ДО ПЪЛНАТА И ОКОНЧАТЕЛНА......ТАКОВА.... ! ЛЮБИМАТА НИ ДРУГАРКА КУРНЕЛИ НИНОВНАЯ ИМПЕКСОВА, виж още ›› ОТ РАДОСТ , ИЗПАДНА В ОСОБЕНО СЪСТОЯНИЕ , НО ЩЕ СЕ ОПРАВИ ! ОБИЧАНИЯТ НАШ ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ , НАРИЧАН ЛЮБОВНО ОТ НАШИЯ НАРОД ФАТМАКА, С ВЕЛИКА РАДОСТ , ИЗПРАТИ ПОЗДРАВИТЕЛНА ТЕЛЕГРАМА ! Имаме и кахър ! До довечера трябва да монтираме в Перловската река, наш си крайцер 'Аврора', без чийто гръм не можем да започнем ВЕЛИКАТА БИТКА ЗА ПРИНАДЛЕЖАЩИЯ НИ ПО ПРАВО "НАШ" ДЪРЖАВЕН БЮДЖЕТ.....ПАРДОН , ЗА СВОБОДАТА !!! ВПЕРЬОД , ТОВАРИЩИ !!!
  : 6 !
 •  ciklop50 5.2 ciklop50 преди 3 седмици Профил на трол?
  Пак е Плювачът Циклоп, той е Главанак - тъп, озлобен и гламав ! Дядката Циклоп .
  : 4 !
 • Драго Стойнев 4 Драго Стойнев преди 3 седмици Профил на трол?
  "Диалогът между институциите са в основата на демокрацията. За съжаление президентът Румен Радев е един лидер на опозицията, отколкото истински президент. Той е президент популист и се бори за народната любов на всяка цена. Неговата стратегия е добра за него, но е вредна за България
 •  ciklop50 4.1 ciklop50 преди 3 седмици Профил на трол?
  Тъп, по-тъп, най-тъп, Циклоп . (Циклоп е единица мярка за тъпотия) !
  : 2 !
 •  ciklop50 4.2 ciklop50 преди 3 седмици Профил на трол?
  Тъп, по-тъп, най-тъп, Циклоп . (Циклоп е единица мярка за тъпотия) !
  : 2 !
 • Георгиева 3 Георгиева преди 3 седмици Профил на трол?
  Не знам какво да мисля за този наш български президент, който нарече държавата ни БЛАТО. Не е честно! Ако ние българите сме жабите в това блато, той жабокът-цар на стадото жаби ли е?!
 • ciklop50 3.1 ciklop50 преди 3 седмици Профил на трол?
  Това е ИЗРОДА Циклоп, лакеят на Циганина Костов !
  : 2 !
 • ciklop50 3.2 ciklop50 преди 3 седмици Профил на трол?
  Това е ИЗРОДА Циклоп, лакеят на Циганина Костов !
  : 2 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Тази угоена свиня, защо не отиде да го разснопят, та да искарат 50 кила лой, за да заприлича на нормален !
 • Елена Милиончева Станишевата 2.1 Елена Милиончева Станишевата преди 3 седмици Профил на трол?
  1 и 2 са типични представители на тинята на българското общество. Прости хора, много беден речник, вулгарни, отблъскващи- полуграмотните тролове на Антон Кутев и Курнела Нинова. Зеленият чорап от Харманлийско с право нарича Блато именно поддръжниците на БСП в България. Все пак да внимава, защото евротуловището Илияна Йотова го заплаши още при избирането му, че дори веднъж да се противопостави на Б виж още ›› СП, партията никога няма да му го прости- визираше убийството на Андрей Луканов от своите
  : 8 !
 • ciklop50 2.2 ciklop50 преди 3 седмици Профил на трол?
  2.1 Пак е Плювачът Циклоп, той е Главанак - тъп, озлобен и гламав ! Дядката Циклоп .
  : 5 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Тъпак, ВИП Черпак ! Предава българските национални интереси по нареждане на американските си чорбаджии, които го държат на къса каишка . Така са чуждите агенти !
 • Жельо Бойчев 1.1 Жельо Бойчев преди 3 седмици Профил на трол?
  Емигрирай, червен тъпако, в Русия, Северна Корея, Виетнам или Китай. Твоите шефове-ниновите комуняги не са ли те светнали, че там е раят за пролетариата и прогресивното селячество, а? Сега аз те светвам. Купи билет за Москва и пробвай. При нас в България никога не е било богато като в Люксембург и няма никога да бъде. Най-много след десетилетие да догоним Гърция. Не губи вмреме. Чемодан, самальот виж още ›› , Масква. Там ще живееш в рая.
  : 6 !
 •  ciklop50 1.2 ciklop50 преди 3 седмици Профил на трол?
  1.1 Пак е Плювачът Циклоп, той е Главанак - тъп, озлобен и гламав ! Дядката Циклоп .
  : 3 !
Нагоре
missing image
Седмичен хороскоп за 19-25 август

Овен Това е седмица, в която да не се претоварвате. Възможно е да се наложи да поемете чужди задължения за известно време, но се договорете за срок,...