Когато Станишев спечели изборите, тогава ще станем опозиция

Когато Станишев спечели изборите, тогава ще станем опозиция

Не мога да си представя човек, който говори за наглост, който се държи като партия, спечелила изборите. Народът постави ГЕРБ за първи път в новата история като първа политическа сила. Когато говорите от името на народа, ще се съобразявате с това. Когато ни победите, ще кажете оттук „Ние се победители", заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Г-н Сидеров, аз многократно съм ви благодарил. Много добре казахте - без вас този парламент и това правителство няма да го има. Като я няма „Атака", този парламент и това правителство няма да съществуват. Оттук-нататък трябва да казвате защо БСП и ДПС са на власт", заяви той.

Пред журналисти в Народното събрание Борисов обясни: „Това са хора, които не са спечелили избори, а се държат като властимащи. Важното от това заседание днес е, че за пореден път се показа, че „Атака" и Волен Сидеров са партията, която държи кабинета и държи парламента.

Няма ли ги „Атака", това правителство пада", повтори Борисов.

„Всички приказки, които изказаха, не отговарят на истината. В един момент казват - имало три провалени заседания, в същото време не допускат вота на недоверие, защото се било провело заседание. Това е малко като 1 + 1 = 2, или 1 - 1 = 0. Или има три провалени заседания според Миков, или не се е провел вот на недоверие", добави той.

„Ако това е вярно, как преди малко вие приехте, че вотът е отхвърлен? Излиза, че всъщност не сме ги провалили.

Г-н Станишев, когато спечелите избори, тогава ще станем опозиция и ще бъде градивни. Сега не е честно, след като не сте спечелили изборите", посочи Бойко Борисов.

Днес ще подготвим нов вот на недоверие и ще го внесем. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. Той увери, че след малко ще стане ясно по коя тема ще бъде вотът.

На въпрос дали ще сезират Конституционния съд във връзка с първия внесен вот на недоверие заради политиката в инвестиционното проектиране, Бойко Борисов отговори: „Не. Посъветваха ни бивши конституционни съдии, че няма да мине поради простата причина, че има тълкувание от 1995 година, което беше когато още нямаше биометрични данни и имаше гласуване с чужди карти. Няма смисъл да се харчи време на Конституционния съд с това. То вече замина".

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика