Кралев: Недопустимо е еколог да нарича успелите български спортисти "проститутки"

6321
Кралев: Недопустимо е еколог да нарича успелите български спортисти "проститутки"
Снимка: БГНЕС

Министърът на спорта Красен Кралев взе отношение по темата с обидните думи, които бяха изречени и подкрепени от група еколози към 27 от най-успешните български спортисти.

Красен Кралев във Фейсбук огласи своята позиция, че е „недопустимо който и да е еколог, защитник, гражданин, да нарича няколко от най-успелите български спортисти „проститутки“, защото те са си позволили да изразят мнението си“.

На 7 март 27 български спортисти, сред които Димитър Бербатов, Радослав Янков, Стефка Костадинова и Боян Радев, внесоха отворено писмо до премиера Борисов по повод казуса "Банско", в което заявяват позицията си, че е крайно време българската държава да спре упражнявания, според тях, „еко-рекет“. В писмото се изразява възмущение, че за българския спорт се отделят годишно по-малко пари, отколкото за проекти за биоразнообразие като броене на лешояди и червеногуши гъски.

Писмото бе посрещнато с неодобрение от групата еколози от коалиция „За да остане природа в България“. Противопоставянето прерасна в почти открита агресия, когато същата вечер Стефан Аврамов публикува позиция, наричащ спортистите „елитни проститутки“ и „бивши величия“. Позицията на еколога среща широка подкрепа в неговата коалиция от неправителствени организации и скоро след това получава и партиен гръб, тъй като ПП Зелените разпространяват партийна позиция, обвиняваща държавата и министъра в абдикация от спорта, предаде БГНЕС.

Министърът на спорта днес заявява още, че обидата към спортистите издава безсилие и осмива България пред света, тъй като най-успешните ни спортисти са и именно доброто лице на държавата на международната сцена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика