Крим се представи като държава в България - за пръв път в ЕС

1863
Крим се представи като държава в България - за пръв път в ЕС
Снимка: Getty Images/Guliver

Презентация на инвестиционния, туристическия и културен потенциал на Крим беше направена в руския културно-информационен център в София. Това е първата такава презентация, която се прави в страна-членка на ЕС, уточнява ТАСС.

В презентацията изрично беше наблегнато на българското малцинство в Крим, а кажи-речи единствената тема беше културата. Стараем се да създадем такива условия, които да помогнат в най-голяма степен за доброто съжителство на българи, руснаци и кримчани, обясни Иван Абажер, един от организаторите на събитието. По думите му Крим прави всичко възможно, за да може кримските българи да възобновят културните си връзки с България и с други български диаспори зад граница. Министърът на културата на самообявилата се Кримската автономна република Арина Новоселска подчерта, че се надява да бъдат подписани споразумения между български и кримски музеи, както и да има сътрудничество в областта на образованието.

ООН призова Русия да уважава кримските татари

По повод годишнината от масовата депортация на кримските татари, която се отбелязва днес, комисарят на ООН по човешките права Рупърт Ко...

Туризмът между Русия и Гърция

Междувременно, за сравнение, вицепрезидентът на Русия Юрий Ушаков увери, че по време на предстоящите разговори между руския президент Владимир Путин и гръцкия премиер Алексис Ципрас темата за туризма ще бъде една от основните. Путин и Ципрас ще се срещнат утре (27 май) в Атина.

Русия очаква, че през това лято 1 млн. руски туристи. По думите на Ушаков през миналата година руските туристи в Гърция са били два пъти по-малко, отколкото през 2014 година – заради отражението от влошените отношения между Русия и Турция и необходимостта от време за намиране на решения за руските туристи. Сега обаче руските туроператори се преориентират от дестинации като Египет и Турция към Гърция и Кипър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика