КТ "Подкрепа" иска предсрочни избори и нова Конституция

16902
КТ "Подкрепа" иска предсрочни избори и нова Конституция
Снимка: БГНЕС

КТ "Подкрепа" е за произвеждане на предсрочни парламентарни избори, които обаче да доведат до промяна на Конституцията, каза днес във Варна лидерът на синдиката Константин Тренчев. По думите му екип от експерти вече работи върху проект за нова Конституция, предаде БТА.

Идеята е документът да бъде подложен на широко обществено обсъждане с помощта на синдикалните структури по места.

КТ "Подкрепа" се оттегли от Тристранката

КТ "Подкрепа" напуска Националния съвет за тристранно сътрудничество заради отсъствието на съдържателен диалог по основните проблеми на...

Тренчев съобщи, че във Варна е бил разпитан в Пето полицейско управление във връзка с кончината на митрополит Кирил Варненски. По думите му е разказал пред разследващите, че владиката е споделил с него на вечеря, че е бил заплашван и предупреждаван от свои приятели от службите за сигурност. Според Тренчев дядо Кирил е уточнил, че заплахите идват от Пловдивския митрополит Николай, но не изглеждал притеснен. Синдикалният лидер каза още, че дядо Кирил го е помолил да предупреди Старозагорския владика Галактион, че му дават отрова и затова се чувства зле.

Във Варна Тренчев е посетил "ВиК" ЕООД, където има напрежение заради искането на Министерството на регионалното развитие да смени управителя на дружеството. Тази фирма е образец за проблемите, създавани от безпринципността и партийността в управлението на редица български предприятия, посочи Тренчев. По думите му не е желателно един успешен мениджър да бъде заменен с "партиен послушко".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика