Кънев: Надежда Нейнски може и да не е част от политическия съюз на Реформаторския блок

26961
Кънев: Надежда Нейнски може и да не е част от политическия съюз на Реформаторския блок
Снимка: БГНЕС

Бившият външен министър Надежда Нейнски и партията ѝ "Синьо единство" може да не бъдат включени в споразумението за политически съюз на партиите в Реформаторския блок. Това каза в интервю пред БНР лидерът на ДСБ Радан Кънев.

"Подписване със "Синьо единство" на този етап не е възможно. Дори имам съмнение, че всички хора там имат желание да подпишат такова споразумение. И още нещо, което според мен е по-важно - това са едни медийни участия от името на тази партия, които първо нарушават договорките ни да не коментираме преговорите, докато те текат и второ - поставят едно наистина абсурдно разделение на десни и либерални части на Реформаторския блок. Става дума за интервюто в пресите и в телевизиите на г-жа Нейнски. Когато 6 души преговарят и единият не е готов да участва, не смята, че интересът му съвпада с този на останалите 5, нормално е, продължават 5", обясни Кънев.

Радан Кънев: Скоро ще разберете кой ще е лидерът на Реформаторския блок

На нашето поколение се падна да се справи с политическата свинщина в България. Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев, който беше гост в...

На въпрос какъв е проблемът в подреждането на листите за европейските избори, Кънев заяви: "Не става дума за това кой ще води листи. Искам да е съвсем ясно, защото кой ще води листата е въпрос на решение на партиите. Няма как това да е въпрос на това колко са партиите. Продължаваме да събираме една широка подкрепа от политически и неполитически организации. Аз вярвам, че нашите приятели от Партията на зелените, макар и да не сме заедно в един коалиционен формат, също ще подкрепят един подобен сценарий за излизане от кризата. Вярвам, че "Синьо единство", в или извън блока, защото те са се подписали под всички тези документи – и в икономиката, и в правосъдието, и 6-те стъпки за излизане от кризата, също ще бъдат част от това голямо мнозинство в българското общество", коментира Кънев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика