Манолова: Целият подземен свят участва в купуването на гласове за Фандъкова

4289
Манолова: Целият подземен свят участва в купуването на гласове за Фандъкова
Снимка: БГНЕС

„Публично известно е, че целият подземен свят е мобилизиран да прави изборите на г-жа Фандъкова. Вотът й е организиран. Има подаден сигнал от адвокати за подобни нарушения в изборния ден. Фандъкова е фаворит на ромския вот. Всеки може да проследи секциите във „Факултета” и във „Филиповци”. Да се гласува ударно рано сутринта е съмнително. Според социолозите сътоношението между двете ни беше 40 към 10 преди 10.00 ч.”. Това каза пред Нова телевизия кандидатът за кмет на София Мая Манолова. Отидете в кварталите, в които масово е гласувано за Фандъкова и попитайте, защо я подкрепят, отговор няма да получите, подчерта пред водещите Мая Манолова.

В тези квартали лика на Фандъкова е от всяка лавка, кафе и магазин. От къде средства?, запита независимия кандидат, подкрепен от БСП, за кмет на столицата. Мая Манолова допълни, че финансите, които са вложени в кампанията й, може да види всеки в реално време в интернет. „Информация за парите има на сайта на кампанията ми. Не чух колко пари г-жа Фандъкова е похарчила за кампанията си. Не стана ясно колко струват билбордовете, с които тя разполагаше”, заяви независимият кандидат за кмет на София.

Фандъкова отговори - за демократите, за ромския вот, за Манолова и за Гешев

Най-важното за мен е, че две трети от гласовете на хората отидоха вдясно. За 10 години управление сме допуснали грешки, но имаше и сери...

38 000 гласа е разликата между двете на първия тур от изборите. „Това е нищожна разлика, която може да бъде стопена и доволните усмивки на г-н Борисов и на ГЕРБ да се изчезнат. Всичко зависи от гражданите. Не могат да бъдат купени толкова гласове, че да удавят вота на хората”, каза още Манолова.

„Аз в пазарлъци с партийни централи не влизам. Аз постове не раздавам. Подкрепа не купувам с раздаването на зам.-кметски места. Чухте ли кои са нейните кметове? Имаше един единствен зам.-кмет, който отговаряше за няколко големи ресора". С тези думи Манолова обяви, че опонентът й раздава постове в местната власт в замяна на покдрепа за вота на втория тур. Също така нападна Фандъкова за това, че в последните месеци на мандатъ й заместник-кметът Дончо Барбалов съвместяваше няколко ресора - финансов, здравеопазване, транспорт, в един момент и за екология.

Според нея поведението на Фандъкова е последователно. „В рамките на кампанията преди първия тур тя бягаше от дебати. Тя избяга от дебата пред студентите в Софийския университет и пред младежките организации. Тя отказа участие и на хората от „Спаси София”, които ни поканиха днес”, поясни Манолова. Тя поиска Фандъкова да не се крие. „Тя избяга разговор. Готова съм на дебат преди балотажа. Нека да дойде и публично да обсъдим проблемите на София”, каза още Манолова и добави, че "е време да свалим авторитарния режим, който управлява както София, така и България".

Ако изгубя изборите в неделя няма да правя политически проект, а ще се боря за промяна на едноличния модел на управление в страната. Да управлявам аз не е цел за мен, за мен каузата е Борисов да не управлява повече столицата по този модел, обяви Мая Манолова.

"Спаси София" за дебата: Манолова потвърди, Фандъкова отказа

Гражданската организация „Спаси София“ отмени дебата за София. Това са написали от организацията в публичния си профил във ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019:

Окончателно: Касираха местните избори в едно населено място заради бюлетини с невидимо мастило

Съдът отново отложи решението си за изборите в София

Обжалват потвърдените резултати от изборите в Горна Оряховица и Павликени

Георг Спартански: След полицейската акция в Буковлък над 500 гласа за мен се преляха към гласовете на моя опонент

СДС дали решаваща подкрепа за балотажа на Фандъкова

Румен Петков: Катастрофата на Борисов ще е по-тежка от на Костов

Генчо Генчев: Предстои аварийна подмяна на водопровода в Свищов

Тома Биков: В София се заражда градска левица

Според Карадайъ ДПС увеличава влиянието си в местната власт

Костадин Костадинов: Загубих, но по-лошото е, че и Варна загуби

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com