МИИ: Служебният кабинет е назначил един служител в администрацията на „Ел Би Булгарикум“, а в мандата на редовния кабинет – 10

5080
МИИ: Служебният кабинет е назначил един служител в администрацията на „Ел Би Булгарикум“, а в мандата на редовния кабинет – 10
Снимка: БГНЕС

В мандата на служебния кабинет е назначен 1 служител в администрацията на „Ел Би Булгарикум“, а в мандата на предходното редовно правителство – 10. Това показва справка, изискана от министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов. Повод за уточнението е разпространени днес твърдения в публичното пространство. Към днешна дата общият състав на администрацията на дружеството е 17 човека, уточняват от ведомството.

По отношение на Съвета на директорите на „Ел Би Булгарикум“ справката показва, че новоназначените му членовете са с по-ниски възнаграждения дори от назначения на предходния министър в администрацията на дружеството.

Министърът на икономиката е възмутен, че съветът по лека промишленост не се е свиквал

Недопустимо е Отрасловият съвет по „Лека промишленост“ да не е заседавал 4 години и се надявам повече никога да не се допус...

За принципала на дружеството най-важна е темата за правилното му управление. Затова е важно да се отбележи, че сегашният Съвет са включени хора с дългогодишен опит и различна експертиза, която да позволи излизането на дружеството на нови пазари и подобряване на дейността му. За тези около 3 месеца новите членове на Бода са направили анализ на себестойността на производството, който до този момент е отсъствал в дружеството, което е повече от странно за производствено предприятие. Направили са конкретни предложения за оптимизация достигащи 30% от съществуващите разходи за производство.

Заедно с всички действия за подобряване на производството, осигуряване на суровини (за каквито договори не са били обезпечени от предходното управление на дружеството), новият борд е насочил вниманието и към засилване на търговската дейност и маркетинга.

Разработена е и стратегия за привличане на чуждестранни инвестиции в „Ел Би Булгарикум“, като е поставено началото на преговори с арабска компания за съвместно производство на млечни продукти и експорт към Персийския залив.

Важно е да се отбележи, че е запазен изпълнителният директор на дружеството, за да се гарантира приемственост в работата. Към момента новото ръководство на „Ел Би Булгарикум“ подготвя увеличение на заплатите, което ще бъде в най-голямо процентно съотношение на заетите в развойната и научна дейност, и в производството.

Министерство на икономиката: Съвсем скоро в 10 от 10 автомобила в Европа ще има части, произведени в България

Досега България се гордееше, че в 9 от 10 автомобила в Европа има части, произведени в нашата страна. Съвсем скоро ще можем да кажем, ч...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Съдят Кирил Петков за клевета заради Румен Николов - Пашата

"Важно е да върнем доверието в машините за гласуване:" Започна въвеждането на устройствата (СНИМКИ)

"Ядоса се, че съм дал Пашата на прокуратурата": Кирил Петков за председателя на "Да запазим Корал"

"Използвай гласа си. Или друг ще реши вместо теб": Старт на предизборната кампания за ЕП (ВИДЕО)

Напук на закона "Магнитски": Владислав Горанов ще води листа на ГЕРБ в София

Плугчиева: Бях 7-8 дни в служебното правителство, никак не беше весело

Тагарев: Атаките от ГЕРБ към мен бяха неприятни и от ревност, Запрянов отдавна е техен кадър

Кампанията ще е доста мръсна: Говори д-р Александър Симидчиев

Сигнал за фалшиви документи и Кирил Петков: Защо месеци и години по-късно?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика