Миков: Кунева няма да се справи със ситуацията

2082
Миков: Кунева няма да се справи със ситуацията
Снимка: БГНЕС

Готвеният от ГЕРБ закон за средното образование ще предизвика тежки проблеми в обществото: "Този закон е дело на бившата зам.-министърка на образованието Дамянова, той е много вреден и за втори път управляващите се опитват да го прокарат през парламента. То създава тежки проблеми и тепърва децата и родителите ще ги изпитват." Това заяви в ефира на bTV лидерът на БСП Михаил Миков.

Провалът на управляващите в образованието е очевиден и няма да бъде решен със смяна на министъра. Що се отнася до подкрепата в пленарна зала на предложението Меглена Кунева за нов министър, въпросът е излишен, ние сме опозиция, каза още Миков. Той беше категоричен, че и новият министър няма да се справи със ситуацията.

Миков нападна Плевнелиев: Иска ли президентът да се самоизхвърли от историята?

„Президентът на България констатира, че "четвърт век след сгромолясването на Берлинската стена ... у нас не бе извършена смяна ...

По въпроса за Комисията по досиетата Миков потвърди, че ще искат закриването ѝ: "Крайно време е да се дадат пари не за чиновници, а за здравеопазване например, където средствата не достигат. Комисията нанесе сериозни щети на българските спецслужби, това е особено актуално днес, в условията на бум на тероризма в световен мащаб."

Лидерът на БСП поздрави Борисов за това, че е станал дядо от телевизионния екран, защото премиерът не му вдигнал, когато го търсил по този повод преди.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика