Митов подкрепя по-твърди мерки спрямо пристигащите икономически имигранти

2020
Митов подкрепя по-твърди мерки спрямо пристигащите икономически имигранти
Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи Даниел Митов подкрепя по-твърди мерки спрямо икономическите имигранти, пристигащи на територията на ЕС. Той каза това след заседание на външните министри на ЕС в Брюксел.

"Когато държавите от Централна и Източна Европа, включително и България, бяхме държави-кандидатки, нашите граждани ако пребиваваха нелегално в държавите членки на ЕС, се слагаше черен печат, бяха връщани и ние си взимахме гражданите обратно. Няма никаква причина ЕС в момента да не прилага абсолютно същите мерки по абсолютно същия начин спрямо трети държави", заяви Митов, цитиран от БНР.

Европа под натиск: Седем страни от Шенген с граничен контрол

Седем страни членки на Шенген са приели законодателството за временно въвеждане на граничен контрол в рамките на Шенгенската зона с цел...

България ще номинира кандидат за следващ генерален секретар на ООН, когато прецени, че моментът е най-подходящ за успех на българската кандидатура, каза още Даниел Митов.

"Ранното обявяване на кандидатура много често може да се превърне в повод и да създаде условия за атакуване на българската кандидатура, така че тук има и тактически съображения. Обаче външно министерство има своите правомощия, които са ограничени. Други важни институции трябва да си кажат мнението. Иначе от наша страна българската кандидатура ще бъде защитена по максимално добрия начин с всички ресурси, с които разполагаме и с целия потенциал, който имаме", допълни той.

Председателството на Съвета за сигурност на ООН очаква писма с номинации от правителствата до март.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика