Първанов: Не сондирам мнение за собствена кандидатура за президент

2616
Първанов: Не сондирам мнение за собствена кандидатура за президент
Снимка: АБВ

Не сондирам мнение за собствена кандидатура за президент. Това каза президентът с два мандата Георги Първанов.

По думите му на състоялата се вчера конференция, организирана от АБВ, партията е предложила да отпаднат ограниченията за избор на президент. „Предлагаме няколко подхода към избора на кандидат – да се водят широки консултации до степен на консенсус, за да може идеята „президент” да се реализира преди самите избори”, каза още Първанов. Според него ако партиите не се договорят за обща кандидатура, то тогава може да има кандидатури на леви и десни в политиката, предаде бтв.

Първанов: АБВ застава категорично против политиката на Плевнелиев

Днес излизам тук и искам да бъда пределно ясен, ние от АБВ ще бъдем твърде категорична алтернатива на политиката, провеждана от настоящ...

„Ние няма да чакаме големите партии и в края на април ще обявим своя кандидатура”, допълни Първанов. Той поясни, че дебатът за това е започнал едва вчера и все още няма яснота точно кой ще бъде издигнат от АБВ за кандидат-президент.

На въпрос дали АБВ може да има обща кандидатура за президент с ГЕРБ, Първанов каза, че може да си представи общи кандидатури на много формации. „Ще бъдем алтернатива на модела Плевнелиев, няма да ми стигнат предаванията, за да обобщя нашите различия”, каза още Първанов по повод настоящия президент.

Той определи мандата на Росен Плевнелиев като неуспешен.

„Ако няма нови трусове или тежки събития, няма да има проблеми за съществуването на кабинета – неговата съдба не бива да зависи от това, че сме в президентска кампания или от други външни събития”, смята Първанов.

Бареков ще се кандидатира за президент, ако Радан Кънев го направи

Николай Бареков обяви, че ще се кандидатира за президент, ако Радан Кънев го направи. „Кънев да не бърза да обединява дясното в...

По повод трусовете в ДПС, Пъванов каза, че Лютви Местан е останал в периферията на Ахмед Доган.

„Речта на Доган във външно политически аспект е солидна, отговорна е”, смята още Първанов. Той поясни, че не желае да коментира проблемите в една партия, както не позволява да бъдат коментирани проблемите в АБВ.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика