МОСВ е предприело мерки за решаване на казуса "Карадере"

28768
МОСВ е предприело мерки за решаване на казуса "Карадере"

Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ вече е приело редица мерки за решаване на казуса "Карадере". За нас е важно да намерим по-трайно решение. Това коментира за БТА министърът на околната среда и водите Светлана Жекова.

Тя е разпоредила и проверка на място в РИОСВ-Бургас как директорът е стигнал до "механичното" заключение, че инвестиционното предложение в местността "Карадере" няма нужда от ОВОС, информира БТА.

Природозащитници поискаха спиране на строежите по Карадере

Представители на Гражданската инициатива "Да спасим Карадере" внесоха  в кабинета на служебния премиер Георги Близнашки 5 800 п...

Освен това служебният министър е провела разговор с директора, който има законово право да преразгледа или отмени решението. Той обаче е преценил да не го прави и ще изпрати цялата документация в МОСВ за решение на екоминистъра.

Жекова изрази очакване документите и преписката да пристигнат в МОСВ до края на деня. Според нея юристите на ведомството намират достатъчно основания за отмяна на спорното решение, което най-вероятно ще се случи до средата на следващата седмица.

Вчера стана ясно, че към момента няма постъпила жалба в екоминистерството срещу решението да не се извършва ОВОС на инвестиционно предложение в местност "Карадере".

Служебният министър на околната среда и водите Светлана Жекова изиска административната преписка по издаване на решението за преценяване на необходимостта от извършване и ОВОС на инвестиционно предложение "Изграждане на луксозен къмпинг" по плана на ЗО "Бяла", гр. Бяла, община Бяла, съобщиха от МОСВ.

Зелените обжалваха пред ВАС решението на правителството за "Карадере"

Политическа партия „Зелените“ внесе жалба във Върховния административен съд (ВАС) срещу решението на Министерски съвет да п...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика