Мустафа Карадайъ: Борисов да си ходи, като не може да направи обществените поръчки

3872
Мустафа Карадайъ: Борисов да си ходи, като не може да направи обществените поръчки
Снимка: БГНЕС

Не можах да разбера. Така един от тримата временни съпредседатели на ДПС Мустафа Карадаъй отговори на въпрос дали има промяна „в разпределението на порциите” със спирането на знакови обществени поръчки от премиера Бойко Борисов.

Карадаъй определи въпроса като „внушение” и тръгна по струната как на успелия човек се гледа като на престъпник и грабител. Кой е престъпник и кой не казва съдът. Бизнес и бизнесмен не са мръсни думи, подчерта един от временните съпредседатели на ДПС. Карадайъ дори обяви, че спрените обществени поръчки засягали всички. Според ДПС поръчките, които Борисов спря, били спрени заради липсата на пари поради влизане в новия период за еврофондовете. Именно такъв аргумент се изтъкна за спирането на поръчката за АМ „Хемус”, но тя се прави без еврофинансиране – само с държавни средства.

КЗК не се впечатли от жалбите срещу спирането на поръчките за "Хемус"

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) остави без уважение три жалби срещу прекратяването на обществената поръчка за доизграждан...

Бойко Борисов с това спиране призна, че неговата администрация не провежда както трябва обществените поръчки. Ако действително тези действия показват това, значи премиерът трябва да си подаде оставката. Не е сериозно служител на летището да сигнализира и само на база на това да се спира поръчка, заяви Карадайъ пред Нова телевизия. Щом не може да си върши работата, да си намери друга, добави той.

Относно твърдението на Симеон Дянков от вчера (10 март), че свързана с депутат от ДПС фирма печели регулярно обществени поръчки, Карадайъ коментира така: „Дайте да направим оценка на сестрата на г-н Дянков”. С тези думи политикът визира популярната приказка „нека кажат, че сестра ти е к*рва, пък ти иди доказвай, че нямаш сестра”. Дянков посочи, че въпросната фирма е свързана с народен представител от ДПС, който празнува на Йордановден.

Мустафа Карадайъ определи като внушение слуховете, че Ахмед Доган ще се върне начело на ДПС. Всеки, който отговаря на условията в устава на партията, може да ни е председател, каза той.

Слагам в кавички думата „реформа”, когато говорим за промените в здравеопазването. От доста време ДПС сигнализира, че Петър Москов е вреден за българското здравеопазване, посочи Карадайъ, визирайки аргументите от вота на недоверие срещу правителството. Право на Бойко Борисов като премиер е да не маха Москов, добави временният съпредседател на ДПС. От думите му не стана ясно дали ДПС ще атакува в Конституционния съд задължителното гласуване, ако то бъде прието на второ четене.

И поръчката за ремонт пред НДК е спряна

Модата да се спират обществени поръчки все още не е в миналото. Поредната в списъка е тази за ремонта на площада пред НДК. От Столична...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика