И поръчката за ремонт пред НДК е спряна

1901
И поръчката за ремонт пред НДК е спряна

Модата да се спират обществени поръчки все още не е в миналото. Поредната в списъка е тази за ремонта на площада пред НДК.

От Столична община решиха да я спрат, защото само една фирма е подала оферта. "С цел осигуряване на добра конкурентна среда чрез предоставяне на възможност на повече заинтересовани лица да участват в процедурата и евентуално да бъдат получени повече и по-изгодни офертни предложения възложителят счита, че настоящата процедура следва да бъде прекратена", гласи официалното съобщение, предаде "Сега".

НДК ще пести 1 650 000 лв. от ток

НДК ще пести 1,65 млн. лв. от ток. До момента годишната сметка за електроенергия, която Националният дворец на културата (НДК) плащаше ...

Спирането на ремонта на площада около двореца обаче е само временно намерение на Столична община. След като направи по-прецизни изискванията към участниците, търгът ще бъде обявен отново.

Предвиденият бюджет за спряната поръчка беше около 2 млн. лв. В нея се предвижда да бъдат сменени с нови гранитните плочи в площадното пространство и да се положи хидроизолация, за да се спрат периодичните наводнения в тунела под НДК. Фонтанът с топките пред двореца пък трябва да бъде снабден с допълнителни обезопасителни съоръжения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София