МВР: Ще има върховенство на закона по случая със Сидеров

23275
МВР: Ще има върховенство на закона по случая със Сидеров
Снимка: БГНЕС

"Има образувано досъдебно производство по случая с Волен Сидеров във Варна. Законът е спазен. На практика нещата са ясни. За служителите на МВР е ясно, но мога да ви уверя, че ще има върховенство на закона по този случай", каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров по БНТ.

Той не пожела да коментира в какво състоянието е нападнатият служител на МВР. "Силата на МВР е в събирането на доказателства и това те да намерят място в обвинението".

Относно действията на председателят на етичната комисия в Народното събрание Волен Сидеров, Лазаров заяви, че политиците се избират от народа и носят своята политическа отговорност пред хората.

"Много скоро ще стане ясно на всички този случай. Пред закона всички сме равни. В случая разследващите полицаи са си свършили работата. Силата ни е в доказателствата. На пострадалият полицай мога да кажа, че ръководството на МВР стои зад всеки служител, който съвестно изпълнява своите задължения. Скоро всичко ще стане ясно", увери Лазаров.

За последните събития и двете жестоки убийства, извършени във Варна Лазаров увери, че не се е увеличила криминогенната обстановка в страната. "Всичко каквото е необходимо и поставено от прокуратурата е изпълнено. И двата случая във Варна са ясни. Това са човешки съдби и лични драми. Близките на тези хора са в много деликатна ситуация", поясни главният секретар.

"С риск да навляза в детайли в случая с жестоко убитата Хюлия Маджар, става въпрос за лични отношения. Не ми е известно да са давани пари. Заподозреният е задържан с много труд и работа", заяви той. Не ми е известно с това лице да са провеждани процесуално-следствени действия.

Попитан дали е вярно, че сега се подслушва повече, отколкото по времето, когато министър на вътрешните работи беше Цветан Цвертанов, Лазаров опроверга това. "Г-н Цветанов е политик и изнася политически тези. Беше взето решение да се ограничат подслушванията. Ресурсът, който имаше МВР за подслушване вече е изведен от МВР и това се осъществява по рамките на закона. Ако има и един пример за политически репресии и поръчки, аз призовавам гражданите да ни дадат доказателства и ще бъдат предприети мерки", заяви Лазаров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика