Най-големите безумия в България в закони: Говори проф. Даниел Вълчев

5431
Най-големите безумия в България в закони: Говори проф. Даниел Вълчев
Снимка: БГНЕС

Законодателните промени са много бързи и недобре обмислени. За съжаление се променят едни и същи закони. Това каза председателят на проекта Юридически барометър проф. Даниел Вълчев в сутрешния блок на БНТ.

Той уточни, че новият брой на "Юридически барометър"  се отнася до последните 6 месеца от миналата година.  По думите му през тези шест месеца има закони, които са изменяни седем пъти на всеки 40 дни, каквито са Законът за акцизите, Законът за съдебната власт и други. 

Той все пак обърна внимание, че една голяма част от законодателството, е нормална, но нелицеприятните примери продължават да се развиват и сякаш се множат. 

"От гледна точка на законодателството оказва се, че няма голямо значение дали лицата са нови или стари. Това, което се е случвало, продължава да се случва", коментира проф. Вълчев. ОЩЕ: Юридическа действителност: Куриоз в енергетиката, закони на килограм и ръст на конституционните жалби (ВИДЕО)

Допълнителната транзитна такса за "Газпром"

Проф. Вълчев коментира и един закон, чието заглавие той определи като драматично. Става въпрос за Закон за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна. ОЩЕ: България де факто се отказа от транзитната такса за руския газ

"Този закон е с три промени, които станаха в рамките на три месеца. Реши се, че трябва да бъдат наложени  допълнителни такси на "Газпром". В крайна сметка се оказа, че "Булгартрансгаз" трябва да ги плаща тези неща. Средата на ноември беше коригирано, че "Газпром" да трябва да ги плаща, а в средата на ноември всичко това беше отменено с обратна сила.  ОЩЕ: Българската такса за руския газ: Пеевски загатна, че е кауза пердута (ВИДЕО)

Дефиницията на интимна връзка

Той коментира и измененията в Закона за защита от домашното насилие, който депутатите приеха и отчете, че да се даде дефиниция на интимна връзка не е проста работа.

"В началото беше идеята, че това е връзка между две лица. Това беше напълно достатъчно, за да може един грамотен съдия, да установи кога е налице такава връзка. Някой повдигна върпоса може ли еднократна интимна връзка да доведе до правни последици. Тогава започна да се спори колко трябва да продължи тази връзка. От тук възникна другият голям въпрос, който слава Богу не е уреден в тази легална дефиниция - от кога се броят тези 60 дни, от първия трепет, от първата целувка или, ако нямате червена точка, ще престана да гадая вече", коментира още проф. Вълчев. ОЩЕ: “Интимна връзка“ е идиотска правна формулировка: Адв. Николай Хаджигенов в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Каракачанов: Трябват решения и воля за подпомагане на младите семейства

Нинова регистрира в ЦИК листата на БСП за евровота, водачът е ясен

Крум Зарков: Страната ни се намира в ситуация на безвластие

Ваня Григорова похвали Нинова за лявото обединение, но листите вече били формирани

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за изграждането на държавна национална детска болница

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика