Нанков: Ако срокът за оферти за ТОЛ системата е кратък, ще го удължим отново

2071
Нанков: Ако срокът за оферти за ТОЛ системата е кратък, ще го удължим отново
Снимка: БГНЕС

Нашата основна цел е максимално бързото разглеждане на офертите и класиране. Нека да не изпадаме в хипотези. Ако срокът е кратък и няма подадени оферти днес до 17.00 часа, както е обявена процедурата, ще удължим срока отново.

Това каза регионалният министър Николай Нанков пред журналисти в Народното събрание за обществената поръчка за ТОЛ системата.

„Срокът за подаване на оферти е удължен с 1 ден, защото трябва да се подадат оферти и всеки ден е ценен“, обясни той. „Нека да видим дали днес ще има подадени оферти. Ако няма подадени оферти, може да го пуснем 7-дневно. Предният път се обжалва именно заради 7-дневния срок. Сега предполагам, че се обжалва заради еднодневния срок“, коментира министърът, цитиран от "Фокус". Според него явно лобито, което иска България да не въвежда моделът на ТОЛ такси и да се продължи със сегашната система на винетно облагане, търси процедурни хватки.

„Досега сме изгубили, не министерството и държавата, а обществото, тъй като това са средства за изграждане на инфраструктура и рехабилитация, за пътна безопасност, над 600 млн. лева“, посочи Николай Нанков. „Войната по пътищата наистина е сериозен проблем, трябва да спечелим войната за ТОЛ-овете, за да решим проблема и да спечелим войната по пътищата“, коментира той. „Факт е, че ТОЛ-системата ще бъде инструмент за борбата с контрабандата.

Възобновиха поръчката за тол системата, срокът за офертите е 1 ден

Обществената поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на тол системата за тежкотоварни автомобили беше възобновена, съобщиха от п...

Електронната система е свързана именно с системата на митниците, на НАП, на МВР. Това е един наистина справедлив и солидарен модел за заплащане“, обясни регионалният министър. „Отговорите на всички въпроси, които ми се задават в зала, ще дойдат когато имаме въведена смесена система на ТОЛ-такси и електронни винетки и когато приходите в бюджета справедливо и респективно нараснат неколкократно“, каза още Николай Нанков.

АМ "Хемус"

По думите на регионалния министър за довършването на магистралата ще трябват още над 2 млрд. лева. Общо 22,8 млн. лева за тази година са осигурени с постановление на Министерския съвет от януари за започване на два участъка, с които първоначално ще има избрани изпълнители за авансово финансиране по техните договори. Допълнително от бюджета са осигурени още 1 млн. лв. за разплащане на проектирането на строителството.

За участъка от пътен възел "Боаза" към Ябланица пари има. Обединението "ХВП Ябланица" ДЗЗД спечели с оферта от 55 млн. лева при прогнозна цена от 96 млн. лева, но има обжалвания пред съда. Според Нанков когато съдебните дела приключат, строежът ще започне, а спестените 40 млн. лева ще се ползват за другите участъци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика