Настимир Ананиев: Нужна е радикална промяна на политическия елит в България

2532
Настимир Ананиев: Нужна е радикална промяна на политическия елит в България
Снимка: Партия Волт

Хората, които се занимават активно с политика през последните 15-20 години, трябва да се отдръпнат и да дадат път на младите.

Виждаме, че в почти всички партии председателите, заместник-председателите и членовете на управителните им органи са хора, които от години спасяват неуспешно страната и са сринали доверието в политическата класа до 6%. Нужна е радикална промяна на политическия елит. Това заяви водачът в евролистата на Волт – Настимир Ананиев, в предаването „Референдум“.

Настимир Ананиев: Призовавам всички да гласуват с преференции. Нашата листа е най-гражданска

Вчера, на Цветница, един от най-хубавите български празници, Европейска партия Волт регистрира листата си в ЦИК за участие на евроизбор...

По думите му хората са разочаровани от Прехода и след 12 години в ЕС нямат европейско самочувствие. Това се обуславя от ниските доходи, лошото здравеопазване и редица други проблеми в държавата. Повечето дори не разбират какво прави съюза за тях и какви лостове дава за подобряване на живота.

„Именно поради тази причина от Волт имаме за цел да сформираме наша група в Европейския парламент, за което са ни нужни 25 депутата от 7 държави. Волт е новата енергия в политиката и първата обща европейска партия, която ще се бори за по-високи доходи и достойни пенсии за възрастните хора, съживяване на микро и семейния бизнес, качествено здравеопазване и достоен живот“, заяви Ананиев.

Той добави, че от една страна Русия е важен икономически партньор на България, но от друга неспазването на международните споразумения и окупацията на Крим е напълно неприемливо.

Лидерът на Волт – България говори и за Лаура Кьовеши, която би подкрепил за прокурор, ако стане евродепутат. Според него румънката е символ, който трябва да бъде подкрепен, тъй като е изградила имидж на човек от Източна Европа, който се бори с корупцията.

Ананиев каза още, че спирането на програмата за туристическите къщи е грешка и по този начин се наказва микро и семейния бизнес.

Волт: ЦИК не осигурява равен старт за всички партии

Няколко партии вече са започнали да събират подписи за регистрация за европейските избори още преди Централната избирателна комисия (ЦИ...

„Вместо да накажат виновните, ние затваряме програмата, защото силните на деня са злоупотребявали или са си затваряли очите“, добави водачът на листата на Волт.

Той коментира и темата за мигрантите. На мнение е, че големият проблем е, че в съюза няма дългосрочна стратегия за справяне с положението, тъй като Дъблинския регламент се оказва несполучлив.

„Трябва да се прави разлика между нелегални имигранти и бежанец. За съжаление, ние не виждаме мерки срещу престъпността, която спомага за нелегалния трафик. И нека сме честни - нито един имигрант не иска да остане в България, те част от българите не искат, пък какво останало за мигрантите.

Но като цяло трябва да има обща стратегия и политика. Една друга миграция е много по-тревожеща. Моят син е на 7 години. За 7 години 400 000 българи са напуснали България. Аз ще работя в посока повечето такива хора да се върнат в България “, заяви Настимир Ананиев.

Листата на Волт е уникална за България, тъй като е съставена от еднакъв брой мъже и жени, които се редуват от първото до последното място. Освен това историческото е, че за първи път партия кандидатира чужденец в листата си. Става въпрос за холандеца Дани Ван Сантен, който от 3 години живее и работи в София, а съвсем скоро ще се ожени за българската си приятелка.

Настимир Ананиев, Волт: Агитация на чужд език – да, но само на официален за ЕС

Нормално е на европейски избори да се агитира на чужд език, но само на официални за Европейския съюз. Това заяви лидерът на "Волт Бълга...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com