Нинова: Битката за лидерския пост в БСП все още не е започнала

2563
Нинова: Битката за лидерския пост в БСП все още не е започнала
Снимка: БГНЕС

Битката за лидерския пост в БСП все още не е започнала. Това каза в сутрешния блок на БНТ зам.-председателят на ПГ на "БСП лява България" Корнелия Нинова по повод появилата се вчера информация, че тя ще е основният кандидат за лидерския пост на левицата на Конгреса на 7 и 8 май.

Тя уточни, че не е взела решение дали да се кандидатира за поста и добави, че решението й ще зависи в голяма степен от това дали ще получи номинации от структурите на левицата в страната. Всеки лидер трябва да си поставя една задача – след мандата хората да кажат, че живеят по-добре, отколкото преди това.

Георги Кадиев прави партия

Изключеният от БСП Георги Кадиев ще създаде партия заедно със свои съмишленици. Подробностите ще бъдат обявени до няколко дни, пише Кад...

Всичко останало са средства за постигане на тази задача, посочи Нинова, но отказа да даде персонална оценка на председателя на БСП Михаил Миков. БСП е алтернатива на сегашното управление. Те предлагат да се запазят сегашните данъци, ние предлагаме въвеждането на прогресивен данък, те предлагат дуално обучение, ние предлагаме професионално.

Във всяка сфера имаме алтернативи. Защо хората не усещат това – вероятно причината е в самите нас, в комуникацията ни с обществеността, а и в отразяването ни от медиите, посочи Нинова, цитирана от "24 часа".

По думите й, в перспектива лявото трябва да върви заедно. "Не знам кога това ще се случи, защото сега част от тези проекти в момента участват в дясното управление. Смятам, че БСП би трябвало да подаде ръка на тези леви проекти, би трябвало да бъдем водачът на това ляво", заяви Нинова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика