Съдът отложи делото срещу Сидеров и Чуколов

2868
Съдът отложи делото срещу Сидеров и Чуколов
Снимка: БГНЕС

Съдът отложи делото срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров и зам.-председателя на партията Десислав Чуколов за действията им пред столичен денонощен магазин.

Припомняме, че двамата са обвинени за това, че на 9 октомври миналата година пред магазин за алкохол и цигари са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. Двамата са предадени на съд и за това, че са причинили телесни повреди на полицейски служители.

Прокуратурата повдигна обвинения на Сидеров и Чуколов за инцидента пред клекшопа

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу депутатите Волен Сидеров и Десислав Чуколов...

От представена молба на адвокат Явор Нотев, стана ясно, че подсъдимите държат лично да присъстват на съдебното заседание, но двамата не се явиха в съда заради депутатски ангажименти в народното събрание. Съдът взе предвид тези обстоятелства, както и спецификата на дейността на народните представители. А също и това, че те държат да присъстват, когато се провежда заседанието.

Делото на Волен Сидеров и Десислав Чуколов във връзка с инцидента пред магазин в София, се отлага за 22 и 23 февруари от 09.30 часа.

Припомняме, че Сидеров и Чуколов са обвинени за това, че на 9 октомври 2015 г. са извършили непристойни действия, които грубо нарушават обществения ред и изразяват явно неуважение към обществото, пред магазин в столицата.

В обвинителния акт на прокурорите пише, че Сидеров и Чуколов "са се държали нагло и арогантно и парадирали с това, че са депутати", пише Правен свят.

Протест на "Атака" пред американското посолство

Партия АТАКА отбеляза 72 години от американския погром над София „САЩ в момента са световният терорист, която сее зло по цял свя...

Заради напечената ситуация към 23 ч. в нощта на инцидента на място дошъл и дежурният инспектор от СДВР Крум Цветков. Под негово ръководство полицаите опитали да отделят депутатите от насъбралите се хора. Вместо това Чуколов извикал на инспектор Делин: "Ей, боклук, лайно такова,  ще ти.... майката" и  му отвъртял шамар с лявата ръка, пише още в обвинителния акт. Заради причинената болка депутатът има и обвинение за причиняване на лека телесна повреда.

Според прокурорите Сидеров се обърнал към инспектор Китанов с думите: "Боклук, ще ти ...майката, да го ....на жена ти, корумпирани ченгета, ще ви уволня" и забил юмрук в лявата ръка на ченгето.

За разлика от Чуколов Сидеров няма обвинение за лека телесна повреда. И той, като съпартиеца си, обаче ще бъде съден за хулиганство, извършено по особено дързък начин и съпроводено със съпротива срещу орган на реда. Прокурорът е посочил, че двамата имат добри характеристични данни - не са осъждани.

Като утежняващо вината обстоятелство обаче е посочил, че са депутати и въпреки това демонстрирали "пълно незачитане на установените правила и норми за поведение в обществото", а поведението им предизвикало "широк отзвук и възмущение".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com