Определиха временен шеф на ДАНС

23836
Определиха временен шеф на ДАНС
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет предлага на президента да издаде указ за освобождаване на Светлозар Лазаров като главен секретар на Министерството на вътрешните работи и за назначаване на Георги Костов на тази длъжност. Предложението е във връзка с подадена молба от Светлозар Лазаров за предсрочното му освобождаване от поста.

Към момента Георги Костов е заместник-главен секретар на МВР и отговаря напълно на изискванията на чл. 36, ал. 5 от Закона за МВР за заемане на длъжността главен секретар.

Дончева сочи Недялко Недялков за възможен нов шеф на ДАНС

Недялко Недялков го гласят за нов шеф на ДАНС. Тази теза изказва лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева, докато коментираш...

Кандидат за главен секретар е роден през 1967 г. в град Хасково. Завършил е Висш технически университет в София, инженер. Започнал работа в МВР през 1993 г. като разузнавач в Девето РУ-София. От 1998 г. - началник група "Тежки престъпления", а от 2009 до 2010 г. - началник сектор "Криминална полиция" в Девето РУ-София. От 13.09.2011 - директор на ОДМВР I-ва степен на ОДМВР – Благоевград. От 01.08.2014 г. - директор на ОДМВР I-ва степен на ОДМВР-Бургас. 

Министерският съвет предлага също така на президента да издаде указ за освобождаване на Владимир Писанчев като председател на Държавната агенция „Национална сигурност“. Предложението се прави във връзка с подадената от досегашния шеф молба за предсрочното му освобождаване.

До назначаване на нов председател на ДАНС неговите функции ще се изпълняват от настоящия заместник-председател на агенцията Недялко Недялков.

Временният шеф е роден през 1971 г. в София. Магистър е от УНСС, специалност "Маркетинг и мениджмънт". През 2002 г. е назначен на работа в Национална служба "Сигурност" - МВР, а през 2008 г. е преназначен в новосъздадената Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС).

Съветник на Близнашки поема ДАНС?

Съветникът на служебния премиер проф. Георги Близнашки и сегашен зам.-министър на вътрешните работи Цвятко Георгиев (на снимката) е е...

Преминава през всички нива на служебната йерархия. До назначаването му на поста заместник-председател на ДАНС, Недялков заема длъжността директор на дирекция в Агенцията. Награждаван е за отлично изпълнение на професионалните си задължения. Владее английски език.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика