Осман Октай: ДПС компенсира на изборите с цигански гласове, турците не им вярват

7201
Осман Октай: ДПС компенсира на изборите с цигански гласове, турците не им вярват
Снимка: БГНЕС

Убеден съм, че Волен Сидеров търсеше общественото внимание точно преди и във вечерта на изборите. Това заяви бившата дясна ръка на Ахмед Доган – Осман Октай, пред Нова телевизия.

Преди появата на „Атака”, ДПС нямаше повече от 24 мандата в парламента. След появата на партията на Сидеров обаче, ДПС компенсира отлива на турски гласове с цигански, заяви бившият депутат от ДПС.

Човекът, ударил Сидеров, отрича да го е познавал

Опитвам се да се занимавам с бизнес в България, имам хотел. Така човекът, ударил с юмрук Волен Сидеров, започна своя разказ пред Нова т...

Ще се хвана на бас, че нищо няма да се случи с депутатския имунитет. Няма по-голямо престъпление от това, което Сидеров направи с „Баня Башъ”, категоричен беше Октай.

Мислите ли, че драмата с „Арена Армеец” е случайна? Не приемам тезата на Бойко Борисов, че всички ще се прегърнем и ще управляваме заедно. Те само се саботират – ГЕРБ една година имаше да промени Изборния кодекс, защо не стана, попита Октай. Всичко това е част от саботирането, от отвращаването на хората от политиката.

Защо атакистите ги нямаше пред Нова телевизия, след като беше ясно, че Камен Попов ще ви гостува? Няма нищо случайно, убеден е Октай. Изборите в България се правят с провокации и емоции, не с програми, подчерта той.

По отношение на позицията на ДПС след местните избори, Осман Октай напомни за случаите като „Пиже” и обясни, че Движението действа на принципа, че е част от управлението, като подкрепят всяко управленско решение, което им е изгодно, за да изглежда Бойко Борисов слаб. Но е факт, че в Североизточна България ДПС едвам намери образовани хора за кандидати за кметове. В Силистренско, в Разград, в Благоевград, по две общини са на балотаж. В Котел пък губят, в Шумен също балотаж, даде примери Октай. А за отстъплението в Пазарджик и Велинград, където водач на листата беше Делян Пеевски, Октай също намери обяснение – не черпят достатъчно избирателите.

Десислава Атанасова: Какво става, ако до 48 часа след изборите няма резултат?

Това е сценарий „Костинброд 2”, защото когато нещо е заложено да се обърка заради закона, тогава няма как да е нещо друго. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com