Петър Тодоров: МВР започва тестове на полицаите за алкохол и наркотици

3968
Петър Тодоров: МВР започва тестове на полицаите за алкохол и наркотици
Снимка: БГНЕС

Главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров определи като недопустимо служители на полицията да бъдат установени с наличието на алкохол и дрога зад волана и докато изпълняват служебните си задължения. Всички служители, употребили алкохол и наркотици, ще бъдат уволнени. Всеки един служител на МВР, който е дисциплинарно уволнен, няма обратен път към системата на МВР, увери главсекът на вътрешното ведомство в студиото на bTV. 

Затова от МВР започват от днес да проверяват служителите си за употреба на алкохол и наркотици. Проверките ще бъдат правени при започване на съответната смяна, на самия работен процес и в края на смяната. Такива проверки вече текат.

Всяка една положителна проба, която покаже дрегерът остава в електронната памет на системата и в електронния дневник затова какво се е случило с пробата, какво е последвало, поясни Тодоров. Ако дрегерът покаже положителна проба, конкретният служител ще бъде уволнен дисциплинарно, категоричен бе главсекът. 

МВР: 250 са сигналите за купуване на гласове до момента, наблюдават се и нови схеми

В хода повсеместните полицейски операции са получени 250 сигнала, свързани с нарушаване изборните права на гражданите. По тях са образу...

Акциите на МВР срещу наркоразпространението също не са спиралали. 

Относно служителите на МВР, които са станали свидетели на катастрофата на Околовръстното шосе в София, Тодоров уточни, че са отстранени от длъжност и тече дисциплинарна проверка.

За новите правила за сигурност в такситата, Тодоров отбеляза, че най-вероятно ще бъдат изградени паник бутони и системи за сигурност в самите таксита. Няма грешка по случая със смъртта на таксиметровия шофьор, проверяваха се версии, обясни той.

За проверките за тежката катастрофа на столичния бул. „Черни връх“ и случаят „Георги Семерджиев“, Тодоров посочи, че проверките продължават и там, където има данни се предприемат дисциплинарни наказания спрямо служителите. Дисциплинарната практика е така изградена, че това не е един кратък процес и продължава 3-4 месеца, докато приключат конкретните производства, поясни Тодоров. Установени са пропуски в работата на служители от средноръководно ниво от началник група и началник сектор в СДВР, изтъкна Петър Тодоров. 

Гл. секретар на МВР: От началото на годината има над 86 000 предотвратени опита на мигранти да влязат у нас

От миналата година досега мигрантският натиск на южната ни граница се е увеличил пет пъти. От началото на годината имаме над 86 000 пре...

За нелегалната миграция и прескачането на границата със стълби, Тодоров посочи, че натискът в последната година е безпрецедентен. Над 110 000 са предотвратените опити за недопускане в страната на такива лица и МВР прави всички необходимо за овладяване на мигрантския натиск.

По отношение на взрива на Кримския мост, Тодоров уточни, че МВР няма данни камионът, който се взриви на Кримския мост да е бил на територията на България. Проверките продължават.

По думите му освен твърдението на Русия други обстоятелства, които да потвърждават тезата, че камионът е бил у нас – няма.

Още: Тенчо Тенев: Щом една полицайка си слага хиалурон, представете си какво си слагат началниците й

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

ГЕРБ-СДС откри кампанията си в София с тържествен водосвет и молитва (СНИМКИ)

Да им вярваме ли този път? Министър обещава да има машини за гласуване на 9 юни

Делегацията, ръководена от премиера Главчев, се поклони пред мощите на светите братя Кирил и Методий (ВИДЕО и СНИМКИ)

Делян Пеевски, председател на ДПС: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония

Заради Пеевски BIRD.bg се отказва от европари: "Лицемерна Европа се ръкува с Мафията" (СНИМКИ)

Митов заговори, че Борисов може да е премиер за четвърти път

Кирил Петков се извини на избирателите с нов аргумент за ГЕРБ

Историк притеснен, че Северна Македония ще се нареди до Сърбия, Русия и Китай

Йорданка Фандъкова: Повече от половин година не виждам нищо ново в София

Румен Радев: Засилваме връзките си с българската общност в Косово

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика