Пламен Николов: Грешка беше, че се предоверихме на партньорите ни

1841
Пламен Николов: Грешка беше, че се предоверихме на партньорите ни
Снимка: БГНЕС

Отказалият се кандидат за премиер на "Има такъв народ" (ИТН) Пламен Николов призна, че една от грешките, които е допуснала партията е, че се предоверили на „партньорите им“ в преговорите за съставяне на кабинет. В кулоарите на парламента Николов обаче изрази вяра, че предоверяването щяло да им послужи коз при нови избори – тогава ИТН щели да ги спечелят още по-убедително и няма да имат нужда от нелоялни съюзници. Николов се надява да нямат нужда от партньори, а да излъчат най-висок резултат на евентуалните предсрочни избори.

Той е на мнение, че не е нужно да се „горят мостове“, ако не трябва да се мине на другия бряг с някого. Пламен Николов смята, че в следващия парламент могат да влязат по-малко партии. Той определи като неадекватен въпрос дали би приел да бъде втори мандат премиер от ИТН, но няма намерение да се отказва от политиката. Въпреки, че е политик, Николов е мениджър и мисли да мениджира бизнеса, който има и всяка подобна задача в един бъдещ кабинет. Ние разглеждаме кабинета като мениджмънт структура, подчерта Николов.

Той се надява да има по-висока поддръжка към партията при нови избори, а не спад в гласовете за ИТН. Навсякъде, където общуваме с хората никъде не усетих негативни нагласи или пък някакви настроения срещу нас или пък срещу това, което правим, увери той.

Той харесва всички министри от проектокабинета си и ги определи като страхотни специалисти и професионалисти. Пламен Николов не е видял проблем с Петър Илиев, като отказа да коментира неговата експресивност.

Единодушни ли са били депутатите за "прецедента" Пламен Николов - "почти" според Николай Хаджигенов

Председателският съвет е решил утре Народното събрание да гласува, че отхвърля кандидатурата на Пламен Николов за премиер. След края му...

Запитан дали целта пред ИТН наистина е била да съставят кабинет, Николов отговори: „Е, как? Това е смисълът на политически живот и политическите партии. Как да не сме имали намерение? Дори бих могъл да кажа, че това е изключително лелеяно от нашето избирателно войнство, защото хората се държаха изключително адекватно в изминалите две седмици за разлика от голяма част от нашите колеги от някои медии. Това е нещото, което се очакваше от нас и направихме всичко възможно това да се случи“, коментира Николов.

Иначе Николов се е отказал да бъде премиер, написал е личните си причини и няма какво повече да добави. „Представете си процедурата, че ако бях одобрен за министър-председател от партиите, които не са от протестните отново същото щеше да стане – отново щях да подада оставка. Това е най-логичното, което може да се случи, защото по Конституция никой не може да ме накара да свърша нещо или да не го свърша“, категоричен бе Николов.

По думите му тепърва предстои да се направят оценките какво точно се случи и защо точно така се случи в неподкрепата на кабинета на ИТН. Това, което мога да кажа е, че ще минем през чистилището на изборите. Това, което мисля и е редно да се направи, но в противен случай обществото ще страда още повече, каза той.

ИТН подкрепят президента Румен Радев за втори мандат с аргумент, че е изключителен човек, професионалист и се справил чудесно като държавен глава. Пламен Николов запита медиите защо слагат знак на равенство между президента и служебното правителство. Това са различни хора, с различна експертиза и мисля, че не трябва да ги оценяваме по различни скали, каза Николов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

И НСО се включи в хора: Отвърна на Кирил Петков за следящата го охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Съдят Кирил Петков за клевета заради Румен Николов - Пашата

"Важно е да върнем доверието в машините за гласуване:" Започна въвеждането на устройствата (СНИМКИ)

"Ядоса се, че съм дал Пашата на прокуратурата": Кирил Петков за председателя на "Да запазим Корал"

"Използвай гласа си. Или друг ще реши вместо теб": Старт на предизборната кампания за ЕП (ВИДЕО)

Напук на закона "Магнитски": Владислав Горанов ще води листа на ГЕРБ в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика