Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

„Правителство ще има“: Експерти с прогноза каква е възможната формула

14 юни 2024, 08:31 часа • 1922 прочитания

Ще има правителство. Бойко Борисов е в неизгодна позиция и той го знае. Ако не успеят, ще загубят гласове на следващи избори. Затова ГЕРБ ще направи всичко възможно да има кабинет. Това мнение изрази политологът Слави Василев в ефира на Нова телевизия.

ОЩЕ: "Не е време за биене в гърдите": Борисов иска експертен кабинет с доминация на ГЕРБ (СНИМКИ и ВИДЕО)

Той обаче изрази притеснение, че Слави Трифонов може да не приеме предложението на Борисов и да не влезе в коалиция с ГЕРБ и ДПС. „Може обаче да се намерят гласове отнякъде. Например „Възход“, каза той.

По думите му българската политическа ситуация ще остане същата, ако не се включи Румен Радев и не направи партия. „Трябва да се случи нещо и то е във въздуха“, заяви Василев.

Георги Лозанов заяви, че това е размахан пръст към правителството, че ако не направят нещо, ще дойде Радев.

ОЩЕ: Кирил Петков категоричен: Независимо какво правителство предложи Борисов, ние ще сме опозиция (ВИДЕО)

Медийният експерт обясни, че предложение от ГЕРБ и Бойко Борисов, направено вчера, е очаквано. „По-добре е да е коалиция, но в тази ситуация няма съмнение, че подкрепата ще е от ДПС и евентуално ИТН“, каза той.

Според Любомир Стефанов хубавото е, че има някаква идея какво следва след изборите.

„Звучи като план, логично. Явно Бойко Борисов е осъзнал какъв знак даде обществото след като не излезе да гласува. Да предлагаш ярка партийна фигура не е решение. Малко повече ми идва това условие, че правителство може да има само с първия мандат, иначе избори. Не е време за ултиматуми а за смирение“, категоричен бе Първан Симеонов.

ОЩЕ: Пеевски прикани Борисов да го извика за разговори за правителство

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес