Промените в БСП започват от София, левите връщат резервните кадри

14759
Промените в БСП започват от София, левите връщат резервните кадри

Обещаните и планирани реформи в БСП след тежко загубените парламентарни избори на 5-и октомври ще започнат от София, разбра Actualno.com. Промените бяха набелязани по точки по време на заседанието на Градския съвет на столичното БСП в сряда.

Социалистите от София предприеха спешни мерки за развитие и укрепване на градската партийна организация, предвид резултатите от последния вот и с цел отстраняване нa проблемите в организационен план, за да се представи БСП успешно на изборите за местна власт през следващата година.

Издателят на "Дума" не вдигал телефона преди заседанието на ГС на БСП-София

Издателят на вестник "Дума" Николай Малинов се скрил преди да бъде освободен от поста заместник-председател на Столичната организация н...

Ръководството на столичното БСП ще стартира градска политическа академия. Тя ще има за цел да обучава и развива кадрите на софийската организация. Това е една от големите новини, свързана с промяната на левицата, която излезе от заседанието на Градския съвет.

Началото на политическата академия ще бъде поставено след януари 2015 година. Тя ще има за цел да развие и усъвършенства членовете на БСП както във вътрешнопартиен план, така и в обществено-политически. Столичните социалисти решиха също да върнат системата нa резервни кадри, която беше популярна до 1989-а.

В последната година темата за кадровата политика на партията е основна и много болезнена за левицата. По тази причина ръководството на Градския съвет прецени, че е добре да я въведе отново, за да се справи с упреците за липса на кадрова политика. Така Академията и системата за резервни кадри ще трябва да подготвят подходящи личности за различните постове в БСП, които да върнат доверието в лявата идея и да подобрят резултатите на партията на предстоящите местни избори.

Сериозна работа на социалистите предстои и по отношение на преструктурирането на основните партийни организации. Целта е да бъде засилена тяхната роля и значение в БСП. Най-много усилия ще бъдат насочени за подобряване на информираността и комуникацията между отделните структури на левицата, за да бъде тя по-ефективна между звената. От столичното БСП обясниха пред Actualno.com, че при обсъждането на тези мерки е бил използван съвсем различен подход от досегашния, който беше характерен за партията. Този път те са били коментирани най-напред сред основните партийни организации, след това в районните и чак тогава са били дискутирани и приети от Градския съвет на БСП в София.

Манолова готви стратегии за промени в БСП

Нормално е острите критики и активното поведението на БСП да предстои предвид важните закони, които се приемат. Предстои приемането на ...

Столичната организация на БСП планира през следващата година много сериозно да засили и работата си в международен план. Началото на сътрудничеството с леви партии от други държави вече беше поставено в края на миналата седмица, когато лидерът на БСП-София Калоян Паргов беше гост на сръбската левица в Белград. Столичните социалисти имат вече установено сътрудничество и с колегите си от Ханой, Виетнам. През идната година подобни партньорства са планирани със столичните организации на левите партии във всички страни от Балканите и от останалата част на Европа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика