Радан Кънев: Натискът за назначение е огромен

18831
Радан Кънев: Натискът за назначение е огромен
Снимка: БГНЕС

Никой не бива да бъде спокоен. Нито в парламента, нито в министерствата. Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев в ефира на БНТ. По думите му парламентът и кабинетът нямат нито 300, нито 100 дни на разположение. Те имат много малко време да покажат, че са се отървали от партизанщината.

Едно от лицата на Реформаторския блок разказа, че в последните дни е пътувал из България и му е направило впечатление, че "натискът за назначения и директният корупционен натиск е огромен".

Реформаторите ще подкрепят кандидата на ГЕРБ за премиер, Радан с малки шансове

ГЕРБ ще предложат премиер при условията, при които разговаряме – коалиционно споразумение, програмна декларация. Ще подкрепим пре...

"Търсят се хора, които са участвали в схеми. Цялата тази мрежа, с която е обрасла България, много лесно се пренася от една власт към друга. Много хора очакват да си намерят работа покрай властта - от най-ниски нива до най-високи", посочи Кънев.

Той определи решението си да не влезе в изпълнителната власт като стратегическо. По този начин едно от лицата на Реформаторския блок изказало да покаже, че не всичко преди и след изборите е борба за постове.

Освен това парламентът много опостял откъм силни политици. В тази връзка Кънев коментира, че има намерение да бъде и гарант за това, че мнозинството ще бъде налице, когато се гласуват важни промени - например съдебната реформа.

В момента по отношение на назначенията ГЕРБ и Реформаторите са постигнали съгласие. Кънев увери, че дясното обединение няма да мълчи с някоя кандидатура, с която не е съгласно.

Костов: ГЕРБ катастрофира с "изумителна сръчност"

Бойко Борисов разполага тази година с бюджет с 5 млрд. лв повече, отколкото през 2008 г. Аз разбирам да катастрофираш, ако си изправен ...

В България се забелязва икономическа активност. Хората искат да правят пари, но очакват да видят в държавата приятел, а не враг, каза още Кънев. Той защити избора на Божидар Лукарски за министър на икономиката с думите, че на Запад е честа практика хора с неикономическо образование да бъдат министри на икономиката.

Лукарски е министър в много важен ресор - от него зависи инвестиционната активност, търговията на стоки с възможна двойна употреба и тн, коментира още лидерът на ДСБ. Той защити съпартиеца си, заявявайки че поредицата от публични грешки може да бъде отдадена на липсата на публичен опит.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика