Радев за оставката: Сега решават капитанът, треньорите и футболният отбор

6700
Радев за оставката: Сега решават капитанът, треньорите и футболният отбор
Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Валентин Радев реши да използва футболна терминология, за да отговори на въпроси на журналисти в парламента за оставката му.

Тя бе подадена миналия петък по искане на премиера Бойко Борисов след тежката катастрофа край Своге, в която загинаха 17 души. 

Над 60% от българите одобряват подадените министерски оставки

61% одобрение за трите министерски оставки в кабинета Борисов 3, показва експресно национално представително проучване на социологическ...

"Има кой да решава. Има капитани, ако използвам футболна терминология. Има си треньори, има си ръководство на футболния отбор в парламента - да решават. Ние направихме това, което никой друг не е правил. На Бяла, като се обърна автобуса, имаше 19 убити. Да сте чули за някаква оставка тогава? Румен Петков беше министър, а Тройна коалиция управляваше. Е, ние правим нещо различно. Какво ще се случи? Не ме карайте да спекулирам. Депутатите, каквото решат. И каквото реши капитанът на отбора, това правим", обяви министър Радев.

По-късно той поясни, че капитанът на отбора е премиерът Бойко Борисов.

Министърът в оставка каза още, че "волеизлиянието на тримата министри" било да подадат оставки, а той бил единственият, който бил на мястото на инцидента вечерта и въобще не му било лесно.

По-рано днес Николай Нанков обяви, че няма да оттегли оставката си. На въпрос дали би останал на поста си, ако след заседанието на коалиционния съвет на управляващите в понеделник бъде помолен да остане, той обяви: "Моля ви се. За какви молби говорим? Кой ще ме моли мен? Това е даже несериозно".

Валентин Радев: Подадох оставка, защото хората очакват нещо да се случи

"Решихме да подадем оставките, защото така се прави, поема се политическа отговорност, хората очакват нещо да се случи. Борисов ни каза...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика