РБ ще подкрепи Бисер Манолов за управител на БНБ

15025
РБ ще подкрепи Бисер Манолов за управител на БНБ
Снимка: БГНЕС

Реформаторския блок е зад Бисер Манолов като кандидат за шеф на БНБ. Той е изключително силен специалист в сферата. Ние ще подкрепим Манолов. Това каза Меглена Кунева, заместник министър-председател по координация на европейските политики и институционалните въпроси пред БНТ.

Пред Националния съвет по антикорупционни политики ще могат да се получават сигналите за нередности, заяви още Кунева.

Ревизоро ще сезира КС заради правилата за избор на нов управител на БНБ

Депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров - Ревизоро ще сезира Конституционния съд във връзка с правилата за избор на нов управител...

”Никой няма да е защитен от разследване, ако има съмнения за злоупотреби”, добави тя. „Национално бюро за предотвратяване на корупцията ще е постоянния орган за борбата с корупцията, а съветът е нещо като политически борд”, уточни Кунева. ”Искаме фокусиран орган, който да се бори с корупцията по високите етажи и за хората, които работят с големи средства, ректорите в университетите и директорите на болниците, работещи в НЗОК”, добави тя.

По думите й няма да има разследване на подадени доноси от това бюро. „Няма как да разчитаме на това, че обществото ни трябва да се обедини, а ние да не го правим. Искаме малко повече доверие в нас самите и в хората, които ще работят в бюрото. Трябва да премахнем корупцията по високите етажи”, коментира вицепремиерът.

Според нея Националният съвет по антикорупция добива едно изключително сериозно попълнение с Теодора Точкова. „Много ми се иска ВСС да чува и критиките, и претенциите, и надеждите на обществото, за да ги направи. Репутацията на една институция, каквато е ВСС остава във времето и не е свързана с временния състав на съвета. Нека не се успокояваме от това, че законът ще изчисти всичко. Те имат работа сега и трябва да се концентрират да я свършат”, заяви Кунева. „Нека не се оплакваме, че се намираме на кръстопът и имаме възможност за избор. България не е в застой, а това трябва да ни радва”, отбеляза тя.

По отношение на предстоящите избори Меглена Кунева заяви, че има съгласие в Реформаторския блок и те притежават изключително позитивни екипи за местните избори.

Иван Искров: Да не забравяме, че от БНР тръгна медийният пожар "КТБ"

"Няма мотиви за моето оттегляне извън написаните в писмото, то е от моята лична воля, не е писано под натиск. Това, което казах през по...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика