Регистрираха Иванчева за евродепутат, Биляна Петрова - кандидат за кмет на София

11981
Регистрираха Иванчева за евродепутат, Биляна Петрова - кандидат за кмет на София
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Списък с имената на хилядите подкрепящи кандидатурата на Десислава Иванчева за независим кандидат за Европейския парламент беше внесен в ЦИК, предаде кореспондент на Actualno.com.

Събрани са над 5000 подписа, разкриха издигащите Иванчева от ИК ”Непослушните” и пиарът на отстранения кмет на Младост Петър Кърджилов.

На въпрос на Actualno.com дали Биляна Петрова ще участва под някаква форма в изборите за европейски парламент, Кърджилов посочи, че няма, но тя ще бъде издигната за кандидат за кмет на София.

"С внасянето на тази подписка се надяваме г-жа Иванчева да спечели място в Европейския парламент и оттам да защитава правата на гражданите'', заяви Русислава Захариева от инициативния комитет, която бе дошла до ЦИК с тримесечното си бебе.

,,Ще искаме от съда Десислава Иванчева да бъде подложена на полиграф, като от наша страна вече имаме осигурена фирма. Ако не я допуснат до изборите, ще поискаме именно това от съда - да мине на полиграф в ареста или затвора, за да бъде убедено обществото, че тя не е извършила това престъпление, за което е обвинена'', каза пред журналистите Петър Кърджилов.

На въпрос по какъв начин Десислава Иванчева ще води кампанията си Кърджилов заяви, че "ще бъде намерен начин".

,,Надяваме се съдът да допусне г-жа Иванчева да се състезава наравно с другите участници, защото по подписи почти настигнахме БСП, на трето място сме. Подкрепата е много категорична'', добави още той и посочи, че днес или утре Иванчева ще бъде преместена в София, защото ѝ предстоят прегледи.

Междувременно документи в ЦИК внесе и Коалиция „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа). Документите бяха внесени от лидера на НФСБ водач на листата Валери Симеонов и председателя на ПП Средна Европейска класа Георги Манев.

"Имаме пълна мобилизация за предстоящите европейски избори." Това каза председателят на НФСБ Валери Симеонов.

Попитан дали разделението на „Обединени патриоти“ няма да навреди на общата кауза, той отговори: „Не е в нас вината, така че не бих желал да коментирам. Питайте тези, заради които се явяваме отделно“.

„Ние сме в тази коалиция просто защото това беше единствената работеща коалиция за 44-то Народно събрание. Хората са гласували за Народно събрание и за управляващи. В случая става въпрос за гласуване за представители в ЕП“, добави Симеонов.

Внасят кандидатурата на Иванчева за евродепутат в ЦИК

В 11 часа на 23 април ИК ”Непослушните” ще внесе в ЦИК (пл. ”Княз Александър I” №1) списък с имената на хилядит...

Ние представяме листа, която е много интересна, от хора от средния и дребния бизнес и успоредно с това се занимават с политика. С такива хора трудно може да се похвали някой. Имаме представили от доста етноси, включително на ромски етнос, на 4-то място.

„В тази листа са хора, които са се доказали, утвърдили са се в работата си и в бизнеса си. Освен това се занимават с политика. Хайде да видим колко такива има в другите листи,“ добави Симеонов. Утре в 18.30 часа в хотел „Радисън“ ще бъде представена листата и кандидатите в нея.

Попитан дали „Апартаментгейт“ може да промени резултатите на европейските избори, той отговори: „Не се занимавам с дребни сметки. Мисля и аз, и колегите сме над тези неща. Казал съм си мнението за този скандал, не бих желал да го коментирам и хиперболизирам. Резултатите ще покажат“.

На въпрос, ако има голяма разлика в резултатите на изборите, това може ли да доведе до предсрочни парламентарни избори, той каза: „Нашето разбиране е, че парламентарните избори имат една цел, управление на държавата. Европейските са присъствие в ЕП. Това са различни избори. Не би трябвало да се прави пряка връзка между тях“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Никола Минчев: Изборите могат да са 2 в 1 на 9 юни

Деница Сачева: ГЕРБ няма да подкрепи третия мандат за съставяне на правителство

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика