Румен Петков иска Кирил Петков да бъде отстранен

27659
Румен Петков иска Кирил Петков да бъде отстранен
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

За отстраняване на икономическия министър Кирил Петков настоя лидерът на АБВ Румен Петков във връзка със сключения от него меморандум с г-н Али Везвей за производство в България на електромобили. Румен Петков настоя за незабавен отговор дали в документа е  предвидено българската държава да инвестира 34 млн. евро при изграждането на това съоръжение и с каква санкция е подписан.

"Ако всеки министър започне да раздава на подпис по 30 – 40 млн. евро, нещата ще придобият много особен вид и то много бързо", предупреди той. Според него компетентните органи трябва да се заемат незабавно със случая. В страницата на Министерския съвет няма такава дискутирана тема и министърът го е подписал по собствения си мерак, добави Петков. 

Румен Петков: Очаквам кратък живот на новия парламент

"Говорят се безсрамни лъжи в момента от така наречените партии на промяната. Няма как само с общи приказки да залъгва обществото. Съвс...

Той е категоричен, че трябва да се направи сериозен анализ на компанията.  "Този милиардер от Северна Македония с албански произход се твърди, че е заработил милиардите си като се е занимавал с пране на дрехите на КФОР в Косово", посочи Петков и коментира: "Ако брат му се беше заел да прави банички, те съвсем щяха да смаят света. 4 млрд. от пране – какво ли е имало в тези дрехи – бял прах, сив прах, зелен прах - някакъв прах сигурно, за да се перат".

Припомняйки практиката от казармата и военни учения, той отбеляза, че там не чакат бай Асан да дойде от Албания да ни пере дрехите и че всяка уважаваща себе си армия или контингент организира всичко, свързано с хигиената. "Освен че звучи смешно и жалко, много бързо трябва да бъде отстранен този министър на икономиката до изясняване на случая", заяви Румен Петков.

Той повдигна въпроса дали е направена оценка на риска и припомни, че ДАНС априори трябва да проучи произхода на капитала за сделката. "Същата тази компания е щяла да произвежда същите автомобили в Германия, но е фалирала много бързо и сега тук ние – папуасите ще дадем 34 милиона, понеже сме богат народ, което е вън от всякакво съмнение в резултат на последните 10 години управление, някой да дойде да прави нещо, което веднъж вече е фалирало някъде", посочи Петков.

По повод уверенията, че според меморандума, българската държава ще инвестира обещаните пари при постигане на определени цели, лидерът на АБВ коментира, че така утре министърът на културата може да подпише като дойде Науми Кембъл на трето представление да дадем 50 000, на четвъртото да дадем 180 000.

Румен Петков: Икономическият министър гледа на Булгартрансгаз като на портмоне

"Министърът на икономиката или гледа на Булгартрансгаз като на портмоне, или не знае какво прави". Това заяви лидерът на АБВ Румен Петк...

Петков подчерта, че случаят не е само въпрос на ДАНС. По думите му, това е въпрос на Европа, защото "този човечец, който от пране на дрехите на КФОР е станал милиардер, тези пари ги е инвестирал в братска Германия".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Имало ли е натиск в "Митниците"? Дългогодишен служител проговори пред временната комисия

Метлата "Главчев" - не избори, а предизборна чистка

Христо Иванов пита каква е позицията на Елена Йончева за войната в Украйна

ГЕРБ се регистрира за изборите и поиска правителство с ярки политически фигури

ГЕРБ и ДПС внесоха закон срещу рекламите в хазарта (ВИДЕО)

Няма да дадем държавата да се управлява от Пеевски: ПП-ДБ се регистрираха за изборите 2 в 1

"Пръстен не целуваме": Манолова обясни защо отива на избори с Ваня Григорова

Пеевски: Няма да имаме диалог с ПП-ДБ, ако контрабандата се докаже (ВИДЕО)

Борисов намекна, че не иска коалиция с ПП-ДБ след изборите (ВИДЕО)

Евродепутати се опасяват от руска намеса в изборите у нас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика