Руски вицепремиер с европейска забрана минава през България?

17320
Руски вицепремиер с европейска забрана минава през България?

Вицепремиерът на Русия Дмитрий Рогозин, който е в черния списък на ЕС, е бил принуден да заобиколи Украйна по време на полет към Молдова.

Самият Рогозин се оплака в Twitter за случилото се. „Оказа се, че ще летим до Кишинев за 4,5 часа - през България и Румъния. Украйна не ни пусна през своето пространство”, написал е Рогозин в „Туитър”. „Добре, че Украйна не е Русия, иначе щяхме да летим 20 часа”, казал той, предаде Агенция "Фокус".

Разногласия в ЕС относно ново затягане на санкциите срещу Русия

Страните от ЕС обмислят да затегнат отново санкциите срещу Русия във връзка с украинската криза, но имат разногласия за целесъобразност...

Интересен факт е, че след като е в черния списък, Рогозин не би трябвало да може да мине през територията на страна-членка на ЕС. Такива са и България, и Румъния. Санкциите на Европейския съюз включват замразяване на активи и забрана за влизане на територията на съюза. Рогозин има забрана да пътува и в САЩ, и в Канада.

В края на април Рогозин, който е и специален представител на руския президент за Приднестровието, обяви, че тази година ще чества Деня на победата в столицата на Приднестровието, Тираспол. В профила си във Facebook той пише, че само "русофобите" виждат нещо нередно в това, че вицепремиер на Русия ще отиде да поздрави 200 хил. руски граждани в Приднестровието по случай празника.

Междувременно украинската полиция е задържала депутата от градския съвет на Одеса Сергей Бовбалан във връзка със събитията от 2 май, когато загинаха 46 души, а около 200 бяха ранени. Той е обвинен в екстремизъм, в организиране на масовите безредици и в окупирането на административни сгради.

Стана ясно и че Украйна не признава наличието на дълг в размер на 3,5 милиарда долара към руската газова компания „Газпром”

ЕС дискутира евентуални допълнителни санкции за Русия на 5 май

Представители на държавите-членки на Европейския съюз ще обсъдят в понеделник дали на Русия да бъдат наложени допълнителни санкции. В Б...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика