Служебният кабинет отпуска 50 хил. евро хуманитарна помощ на Украйна?

22815
Служебният кабинет отпуска 50 хил. евро хуманитарна помощ на Украйна?
Снимка: БГНЕС

 

Служебното правителство възнамерява да отпусне 50 000 евро хуманитарна помощ на Украйна. Предложението е на външния министър Даниел Митов. Предстои то да бъде разгледано от Министерския съвет.

Помощта от българския бюджет ще се преведе на Украйна като вноска чрез Меджународния комитет на Червения кръст. Това стана ясно от проекта на постановление, предложен от външното ни министерство, информира БНР.

Украйна получи първата част от хуманитарната помощ от Германия

Близо до Киев вече са разтоварени първите 86 камиона с хуманитарна помощ от Германия за Украйна. Същевременно в Харков са пристигнали...

В мотивите се казва, че отпускането на хуманитарната помощ от почти 100 000 български лева е свидетелство за нашата последователна политика по отношение на Украйна и проява на солидарност и съпричастност със съдбата на хилядите украински граждани в тази изключително тежка ситуация. От настъпването на кризата в Украйна в началото на тази година, България не е предоставяла хуманитарна помощ на двустнранна основа и чрез международните хуманитарни организации на ООН за разлика от други страни-членки на Евросъюза, които вече са обявили и парични суми.

Цитират се и данни на ЕК, според които 5 100 000 украинци са засегнати от създалата се в резултат на въоръжения конфликт хуманитарна криза в Украйна. Бързо нарастват нуждите на страната от допълнителни хуманитарни помощи с оглед на приближаващия зимен сезон. Спешно е необходимо осигуряването на подслон, храна, вода, санитарни материали, медицински грижи, електричество, одеала за зимата и обезпечаване на учебната година за децата.

Русия праща хуманитарна помощ към Луганска област

Русия реши да действа, изпращайки автоколоната си с хуманитарна помощ за Източна Украйна към Луганск, без повече да чака. Информацията ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика