Танев: Искат да ме сменят политици, които не получиха нищо в правителството

8683
Танев: Искат да ме сменят политици, които не получиха нищо в правителството
Снимка: БГНЕС

Министерството на образованието направи нещо, което следва да се оцени – закон за училищното образование. Сега работим за стандартите, които ще го приведат в действие. Работихме и за академичния състав – да няма толкова професори в България. Вкарахме и закон за висшето образование. След това направихме законопроект за развитие на образованието. Докарахме и 1,3 млрд. лева. Така образователният министър Тодор Танев защити пред Нова телевизия своето управление.

Ако става дума някакъв битовизъм да бутне един министър, значи живеем в побъркана държава, възмути се Танев. Според мен има интрига – какво общо имам с Христо Иванов, че сме в една лодка, добави той.

Радан Кънев: В екипа на образователното министерство има много тежки резерви

Няма решение за смяна на министри в Реформаторския блок. Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев пред журналисти по повод информацията, ч...

На въпрос защо има такова очакване да има правителствени смени, Танев отговори, че заради многото партии в управлението политиците, които не са получили желаното, чакат „по фройдистки” да се случи нещо, за да получат това, което са желали още след предсрочните парламентарни избори миналата година.

Тодор Танев коментира и уволнението на секретарка в МОН. Според слуховете секретарката Ралица Кирилова казала, че излиза в отпуск и докато се върнела „този да го няма”, визирайки Танев. Добре знаете, че се подсказват някои имена за назначаване, коментира образователният министър. Така се прави, вижте колко партии има – 100% се прави така. Правя промени в екипа си, защото имам нужда от експертност. Да, Кирилова така се е държала, потвърди Танев.

От първия ми ден на поста атаките не са стихвали. Това всява съмнение в 700 000 деца, 2 000 000 родители в образователната система, каза Танев. И отрече да се е обаждал на Движение България на гражданите за подкрепа, а ДГБ използвало проблема за друга интрига. Затегнах кранчетата и затова съм неудобен, смята образователният министър. Когато целият Реформаторски блок е против мен, ще се съобразя - но не и когато само една партия е против. Синдикатите са с мен, Съветът на ректорите е с мен, БАН е с мен - не виждам причина да се говори сега за мен, каза Танев. И добави, че Радан Кънев винаги го е подкрепял. Нека Радан не вярва само на една секретарка, каза Танев. Той няма да иска среща с Бойко Борисов, защото има много работа. А с г-н Кънев ще говоря тогава, когато реша - сега съм много нервен, завърши Танев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика