Тролските орди вършеят и на страниците на Actualno.com?

36724

Разкритията относно „Лийдуей Медия Солюшънс” и това какви услуги е извършвала компанията за пиара на БСП продължават.

В своя поредна публикация „Биволъ” посочва, че европейският депутат Илияна Йотова не само е използвала „Лийдуей Медия Солюшънс” за благоприятен пиар за себе си, но фирмата е действала чрез интернет тролове срещу европейския комисар Кристалина Георгиева по темата с бежанците.

Калфин поиска диспут с автора на опорните точки на БСП

Разкритията на разследващия сайт „Биволъ”, че БСП използва специална компания – „Лийдуей Медия Солюшънс”,...

Според документ, който „Биволъ” посочва като източник на информацията и с който разследващите журналисти са се сдобили, „Лийдуей” е създала профили, които да коментират темата за бежанците в различни медии. Документът е отчет на "Лийдуей" до Илияна Йотова, качен в PDF формат на сайта на "Биволъ", но при опит да бъде отворен дава грешка 404 (към момента на пускане на този материал). Един от коментарите е и под статия на Actualno.com – става въпрос за генериран от Facebook коментар под материала „Европа ни праща техническа и финансова помощ заради бежанците” от 22 ноември миналата година. Коментарът е от профила на Martin Nikovski и гласи:

Еврокомисар Кр.Георгиева не свърши нищо за решаване на проблема със сирийските бежанци у нас. Дано Върховния комисър на ООН се справи по-добре. Трябваше наши евродепутати да организират кръгла маса по проблема, и дескусията да се излъчи в Интернет, за да разберат хората какво се случва!

Проверка на профила на г-н Nikovski дава косвена улика за размисъл - той е последовател на г-жа Йотова във Facebook.

На 5-ти февруари 2014 година европейският депутат от ПЕС Берман Тийс пита Йотова дали тя поставя под въпрос работата на Кристалина Георгиева и какви са основанията ѝ за това. Потърсихме Илияна Йотова за коментар, но тя каза, че лети със самолет и пожела да се обадим по-късно – след около два часа. И по-късното обаждане обаче се оказа неуспешно – телефонът на г-жа Йотова даваше свободно.

И Илияна Йотова е участвала в "тролската операция" на БСП, казва Биволъ

И Илияна Йотова е работила с „Лийдуей Медия Солюшънс” – компанията, за която „Биволъ” твърди, че е технич...

Междувременно от „Биволъ” разкриха подробности за „Лийдуей Медия Солюшънс”. Според тях фирмата е собственост на Оля Димитрова Громова-Генчева и „Брефикс технолоджис” ЕООД, която е притежавана от Красимир Иванов Станков. Последният е възпитаник на Московския университет за международни икономически отношения. Станков е бивш постоянен представител на България в ООН в края на 80-те и началото на 90-те години – още от времето на комунистическия режим.

Оля Громова, която е известна още с имената Оля Лечева, Оля Генчева и Оля Маркес де Карденас, е певицата на групата „Трамвай номер пет”. Тя е бивш шеф на пиар отдела на бившия финансов министър на НДСВ Милен Велчев, който сега е официалният представител на руската банка VTB в България.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика