ВМРО: Явно партията на Местан ще е протурска

3871
ВМРО: Явно партията на Местан ще е протурска

Местан очевидно ще продължава да брани Турция. Същата Турция, която арестува светски настроени лица и се ислямизира ден след ден. Явно това ще е и идеологията на новата партия на Местан. Затова и неговите определения „либерално“ и „евроатлантическо“ май трябва да се заменят с „протурско“ и „проосманско“.

Това се посочва в позиция на ВМРО по повод поредните изявления на Лютви Местан. От тях стана ясно, че доскорошният председател на ДПС ще търси ново политическо бъдеще.

Случаят "Местан" - светлини и сенки

Когато някой заговори за патриотизъм, тогава се питам кой какво открадна и на кого не даде, за да стане трус. Тази мъдрост, която засяк...

"В изявлението си Местан каза, че е настъпил руска мина, на според ВМРО той всъщност е настъпил турска мина, защото именно протурска декларация стана повод за отстраняването му. Когато Местан четеше тази декларация, БСП пък адвокатстваше на Русия. И само ВМРО попита кой всъщност ще брани интересите на България", заявяват още от ВМРО.

"Още от 90-та година ВМРО обяви, че създаването на етническата партия ДПС е в интерес на БСП, но не и на България, както и че е в нарушение на Конституцията.

ВМРО е твърдо против това ДПС да си присвоява вота на цели етнически и религиозни групи в обществото ни. Патриотичната формация е против и да се появяват и нови протурски партии, като тази на бившия председател на ДПС. Това е противоконституционно и сега е моментът българската държава да си върне контрола над събитията. Това означава проверки от страна на ДАНС и прокуратурата срещу всеки, който работи срещу интересите на България - независимо дали е политик, мюфтия, дипломат", завършват позицията си от партията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика