Задържаха Сидеров, той започва гладна стачка

9699
Задържаха Сидеров, той започва гладна стачка
Снимка: БГНЕС

Столичната следствена служба взе решение лидерът на "Атака" Волен Сидеров да бъде задържан за 72 часа, съобщиха от прокуратурата.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров остава в ареста за 72 часа. Това съобщи пред телевизия Алфа депутатката Меглена Александрова, цитирайки съобщение на зам.-председателя на партията Десислав Чуколов. Информацията беше потвърдена и от адвоката Явор Нотев.

Според неофициална информация, същата мярка „задържане под стража“ ще бъде наложена и на Чуколов.

Цветанов: Ако бях министър, щях да арестувам Сидеров същата нощ

Смятам, че имаше възможност да се вземат законовите мерки още през нощта на инцидента пред НАТФИЗ. Ако бях вътрешен министър, щях да ин...

Пред сградата на столичното следствие, на улица „Монтевидео“ в квартал „Овча купел“ има организиран митинг от партията, на който има няколкостотин души, предаде Епицентър.

Явор Нотев заяви, че от този момент Сидеров ще престане да приема храна и вода и пристъпна към безсрочна ефектива гладна стачка.

"Обвинението в постановлението е по-широко от разрешението на парламента. Конкретни деяния, в които той е обвинен, не присъстват в искането до парламента", поясни Нотев.

"Вменено му е обвинение, което не съответства по обем и рамки на обвинението, поради което неговият депутатски имунитет беше снет и разрешението му за задържане, което беше гласувано от НС", допълни той. Нотев съобщи, че искането на прокуратурата не съответства на гласуваното в НС сваляне на имунитет на Сидеров. "Обвинението е по-широко, отколкото гласуваното в НС", каза още Нотев.

"Ще обжалваме 72-часовото задържане", категоричен бе адвокатът.

Чуколов: Ще отидем при Сотир Цацаров, когато му дойде времето

"Ще отидем при Сотир Цацаров, когато му дойде времето. Този човек изпълнява някаква поръчка, дали от американското посолство, дали от д...

Той добави, че Сидеров е предаден на конвойна рота, която трябва да осигури транспортирането до следствения арест на „Г. М. Димитров”.

След като научиха за разпоредената мярка, протестиращите са мобилизираха да не пускат преместването на Сидеров и Чуколов, които трябва да бъдат транспортирани към ареста, който се намира на друго място – на бул. „Г.М. Димитров“.

В съобщение до телевизията Деница Гаджева се оплаква, че не й дават информация къде ще бъде откаран любимият й. Тя смята, че може да го изведат през страничен изход.

"Днес е 17-и и точно преди 2 месеца се роди нашият син Волен. Те са избрали тази дата, тези нечестивци, за да ме вкарат в ареста, но това ще им се върне, защото Бог вижда всичко", заяви по-рано Волен Сидеров на влизане в следствието.

Той заяви още, че скоро управлението на Борисов ще падне, защото ще има политически земетръс. "Диктатурата на Борисов и Цацаров ще падне съвсем скоро", заяви той.

Предстои задържане на Волен Сидеров

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров и заместникът му Денислав Чуколов са призовани в столичното следствие на 17 ноември, пре...

На народните представители, които се простиха с имунитета си, са повдигнати обвинения за хулиганство, извършено с изключителен цинизъм и дързост. Обвиненията са заради нахлуването в НАТФИЗ в нощта на първия тур на местните избори. За това престъпление законът предвижда до 5 години затвор.

На Сидеров ще бъде повдигнато и друго обвинение - за принуда. То е заради действията му, насочени срещу студентка от Театралната академия. Лидерът на „Атака” извил китките на момичето, за да пусне телефона, с който го снимала. За това престъпление Сидеров може да получи наказание от 6 години лишаване от свобода. Като обвиняем е привлечен и мъжът, ударил Сидеров в изборната нощ.

Народното събрание даде разрешение за задържането им, а междувременно двамата се отказаха от имунитета си. Главният прокурор Сотир Цацаров обясни, че е очевидно, че след като е поискано разрешение от Народното събрание за задържане, да се проведе цялата процедура по НПК. „Трябва да бъдем съвсем наясно, че на първо място ще бъдат спазени всички процесуални изисквания.

Разрешението за задържане по отношение на Прокуратурата, касае до 72 часа. Дали ще бъде взета най-тежката мярка за неотклонение, решава съдът, но тя ще бъде претендирана от прокуратурата, заяви вече Цацаров.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика