Зеленогорски: Третият мандат, връчен на ДБ, е доброто решение за България

2246
Зеленогорски: Третият мандат, връчен на ДБ, е доброто решение за България
Снимка: ДЕН

Според Найден Зеленогорски, Председател на гражданско сдружение „Достойнството на един народ - ДЕН” в тази изключително сложна политическа и икономическа ситуация, връчването от президента Румен Радев на третия мандат за съставяне на правителство на „Демократична България” е най-вярното решение.

България се нуждае от функциониращ парламент и редовно правителство, които да преведат страната през бурните предизвикателства, предизвикани от войната в Украйна, пандемията, икономическата нестабилност в света, високите цени на енергоносителите и привнесената отвън инфлация.

ДЕН: Парламентът трябва да устои на „злите сили” и България да има редовно правителство

За нас от „Достойнството на един народ”-ДЕН е изключително важно настоящият парламент да направи всичко необходимо за съста...

Трябва да се стъпи на разработената краткосрочна програма от партньорите в правителството „Продължаваме промяната”, „Демократична България” и БСП, и да се осигури ефективно управление на България поне до местните избори през октомври 2023 г., е мнението на Зеленогорски. В допълнение към програмата, според него, трябва да се обмисли включването на рестартиране на процеса за финансова децентрализация и стъпки за финансово подпомагане на българските общини.

Хората в страната се умориха от предсрочни парламентарни избори и сривът в активността на гласуване е доказателство за това. Същевременно, според ДЕН, трябва да се гарантират честни избори и ефикасна война на държавата, срещу манипулирания, корпоративния и купения вот. Запазването на машинното гласуване и максимално бързото въвеждане на електронно-дистанционното гласуване са ключов фактор за повишаване на участието на гражданите в изборния процес и гарантиране на обективността му, смята той.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com