Здравословни зимни рецепти, които да опитате у дома

9181
Здравословни зимни рецепти, които да опитате у дома
Снимка: Thinkstock

Зимата е тук, а ние трябва да заредим организма си с витамини и полезни вещества, за да подобрим своя имунитет. В тази статия ще разгледаме няколко приятни зимни рецепти, които може да опитате вкъщи. Те са страхотни предложения както за семейна вечеря, така и аз повод, в който посрещате гости. Вижте ги: 

Салата от бяла ряпа и моркови

Невероятните ползи на сока от моркови

Сокът от моркови е полезен за очите Благодарение на съдържанието на лутеин, бета каротин и заексантин в състава на зеленчука, той е из...

Първото ни предложение е една страхотна салата, която може да направите много бързо и лесно. Нужни са ви бяла ряпа, моркови и лимон. Измивате и белите ряпата и морковите и ги настъргвате с едро ренде. Съотношението им може да бъде 1 към 1 като количество, за да може морковите да притъпят леко горчивия вкус на бялата ряпа. След това разбъркайте добре и овкусете с лимонов сок вместо с оцет. Добавете зехтин и имате чудесна зимна залата. Тя е перфектно мезе за почти всеки алкохол, така че може да се класира сред любимите зимни салати на българите. 

Здравословни морковени "солети"

Това по-скоро е съвет за лека разядка. Вземете моркови, обелете ги, нарежете ги наполовина и след това разделете всяка половина на дълги пръчици. Изцедете лимонов сок в чаша и потопете морковите вътре. Получава се изключително приятна разядка, която е прекрасен заместител на солети, луканкови пръчици и други подобни мезета. Вкусна и здравословна. И най-важното - евтина за приготвяне. 

Зимна разядка със сусам 

Защо е добре морковите и червеното цвекло да се ядат сурови

Отслабването е дълъг процес, който не бива да се осъществява по вреден и неразумен начин. Все повече дами и малки момичета прибягват къ...

Тук леко ще кривнем от пътя на здравословното, защото в това предложение има майонеза. Купете кутия лека майонеза, смесете я с половин кофичка кисело мляко с висока масленост и разбъркайте добре. За допълнителна гъстота можете да добавите и натрошено сирене. Консистенцията може да варира - от такава за сос, до такава за разядка. Добавете малко зехтин, оцет, сол и черен пипер в микса и разбъркайте добре с вилица. След това сложете суров сусам (едно пакетче е достатъчно) и настържете един морков по-ситно. Препоръчваме да добавите и смлян пресен чесън, за да си гарантирате непоправен вкус. Разядката върви изключително много с чипс, препечени филийки или лаваш. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Полезна супа с коприва и спанак: Тайната е в сос Бешамел

Спагети Болонезе с пилешко: Уникален вкус

Ароматна картофена супа по селски

Кюфтенца с тиквички и топено сирене: Не може да им устоите

Свински пържоли с лук: Обичана рецепта

По какво се познава класическото италианско тирамису

По какво се различават класическите американски палачинки от нашите

Как се правят пържени филийки, така че винаги да са хрупкави?

Как се приготвя майонеза с останалите великденски яйца?

Най-лесните курабийки за Великден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com