Комарниците: Дългосрочното решение

37541
Комарниците: Дългосрочното решение

Лятото е сезонът на почивките, морето, коктейлите, дългите топли вечери, но и на някои далеч недотам приятни неща. Като комарите например.

Всеки българин се е изправял пред неудобствата, които причинява досадната война с насекомите. На пазара се предлагат различни варианти за справяне с комарите, но сезонът на ремонтите е подходящ момент да се замислим дали не е време за по-перманентно решение.

Каква дограма да изберем?

С настъпването на лятото много от нас предприемат важната и може би дълго отлагана стъпка за ремонт на дома. Остарелите прозорци вече н...

Комарите, мухите и всички видове насекоми могат да бъдат спрени с препарати или устройства, но пък те, от своя страна, могат да причинят алергии или да навредят на здравето на нас и на домашните ни любимци.

Ето защо е мъдър ход да се ориентираме към по-безвредно, удобно и дългосрочно решение - комарниците.

Те  се произвеждат от много здрави и устойчиви материали и могат да бъдат монтирани върху всички видове дограма - дървена, алуминиева или PVC, върху стара или нова, върху врати или прозорци.

Друг плюс на комарниците е, че те предпазват нас и близките ни и от алергии и усложнения, причинени от полени.

Разбира се, необходимо е състоянието на комарниците да се следи, защото има вероятност те да се увредят и да престанат да бъдат ефективни. Тъй като мрежите са пряко изложени на вятър, дъжд и слънце, те могат да се прокъсат и с това да се наруши комфортът в дома.

Комарниците имат няколко важни характеристики:

- изработват се от алуминиеви рамки и мрежи от фибростъкло с тефлоново покритие
- лесни са за чистене и не изискват поддръжка
- не пречат на добрата видимост през прозореца
- предлагат се в различни цветове

Предлаганите на пазара комарници биват няколко вида:

Статични комарници


Те са най-удачният вариант за монтиране на прозорци, които се използват, например, само за проветряване – в бани, санитарни възли, килери и други.

Какво да имаме предвид, ако решим да газифицираме дома си?

Лятото е време за почивка, но и за нови планове. Много домакинства избират точно този период, за да помислят за предстоящия отоплителен...

Също така, има възможност да бъдат откачани и закачани сезонно. Можете да ги ползвате през лятото и да ги свалите през зимата. Могат обаче да се използват и целогодишно.

Ролетни комарници



Този тип комарници са изключително удобни, защото имат предимството да се вдигат (навиват) и пускат в зависимост от желанието и нуждите Ви. Лесното прибиране на комарната мрежа улеснява почистването на неотваряемите части на прозореца. В зимните месеци мрежата може да бъде прибрана, което значително удължава трайността й и я предпазва от стареене и износване.

Ролетните комарници могат да се монтират и при врати, и при прозорци. Предимство при тях е, че са изградени така, че да позволяват монтаж директно върху външни ролетни щори и почти всякакъв вид прозоречни системи.

Комарници на панти



Това са мрежи, които са захванати за касата на вратата или прозореца посредством панти, подобно на автентична врата.

Те са специално разработени, за да притежават висока степен на надеждност и здравина. Това се постига чрез използването на вътрешен усилващ профил, който се позиционира в самата рамка на мрежата против комари.

Подобни комарници са особено подходящ избор за тераси и балкони, където често излизате и се налага те да могат да се отварят, за разлика например от статичните мрежи против насекоми.

Комарници тип "Плисе"


Павлова: Над 2000 сгради ще бъдат санирани

Над 1000 сключени договори и одобрени сгради за финансиране има до този момент по националната програма за саниране. Почти 1300 са тези...

Този тип комарници са най-скъпото, но и най-стилното и елегантно решение за справяне с насекомите. Те допълват много ефектно изпипания интериор на всеки дом и удовлетворяват напълно клиентите, държащи на красотата и стила.

Комарниците - плисе са удобни, защото могат да бъдат прибирани, заемайки удивително малко място при сгъване.

Комарникът тип "Плисе" е специфичен и намира широко приложение при при по-големите отваряеми части като нестандартно широки врати и двукрили врати например. Този тип комарник работи на отваряемия принцип на "Хармониката" и може да покрие размери до 5000 мм ширина и до 2400 мм височина. Събирането на хомарниката "Плисе" се осъществява в хоризонтална посока, като комарникът се събира в десния или левия край на вратата. В събран вид, комарникът "Плисе" заема малко място и не пречи на преминаването и изгледа.

Красивият му вид обаче не е за сметка на качеството и той не отстъпва по нищо на надеждността на останалите видове комарници.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com