Близо 1200 участници ще се включат в русенския карнавал

2155
Близо 1200 участници ще се включат в русенския карнавал
Снимка: Община Русе

Програмата на Русенския карнавал предлага разнообразни събития с участието на 55 състава и близо 1200 души. През годините той се е превърнал в традиция за свобода на изявата, чрез всичките ѝ форми - шествия, танци, игри и състезания.

От 19 до 21 юни в часовете от 10:30 ч. до 14 ч. и от 17:30 ч. до 20 ч., на пл. „Свобода“ пред Съдебната палата, младежи от: Испания, Португалия, Гърция, Италия, Тунис, Египет и Азербайджан ще рисуват приказни герои, фигури и животни по лицата на деца и младежи.

На 20 и 21 юни млади творци с ръководител - художникът Валентин Георгиев, ще разположат ателиетата си пред Доходното здание, а от 18 часа пак там, млади изявени спортисти с ръководител Любомир Ковачев ще представят вълнуващи акробатични анимации.

На 21 юни, от 20 часа, на сцената пред Съдебната палата, феновете на джаза, джаз-рока и фънк музиката ще се насладят на концерт на RUSSE JAZZ SYNDICATE.

Допълнителен арт привкус ще добави Международният фестивал на живите статуи от 20 до 23 юни включително. В програмата ще участватт 24 актьори от румънския театър „Маска“, Букурещ, които ще представят новия си проект „Историята на танца“ чрез 12 мини спектакъла. Във фестивала участват и 10 артисти от Португалия, Украйна, Франция и България, обединени в международния проект Living Statues Project. Те ще представят спектакъла „Аз, ти и другите“ - композиция от живи статуи с много силен визуален ефект, които разиграват ситуации от ежедневието. Фестивалът ще бъде закрит със средновековния огнен спектакъл „Пробуждане“ на уличните артисти от българското огнено трио „Палячи“. В два от дните - на 20 и 23 юни, фестивалът ще бъде на площад „Свобода“, а на 21 и 22 юни - на площад „Батенберг“, пред сградата на Регионалния исторически музей - от 20:30 ч.

В празничния 22 юни, от 18 часа, на сцената пред Съдебната палата, една от обичаните български изпълнителки Тони Димитрова с характерния си тембър ще зарадва публиката с концерт. След това, по традиция, ключа на града ще получат Царят и Царицата на карнавала, а втората изненада от концертната програма е специалното участие на Криско, който ще се погрижи за доброто настроение на присъстващите. До мястото на откриването ще се отправят общо четири лъча, тръгващи от няколко точки в 18:30 ч. – Историческия музей, Гимназията по дървообработване, Общината и Операта. На пл. „Свобода“ ще бъдат разположени още три сцени: пред Доходното здание с участието на 220 деца от русенските детски градини; фолклорна сцена пред Общината, чиято програма ще завърши с голямо хоро, както и сцена пред Паметника на свободата, която е предвидена за свободна изява на желаещите.

От 22 ч. ще има вълнуващо огнено шоу и интересна заря, с изпълненията на FIRETER, които ще представят атрактивен спектакъл, включващ в себе си уличен театър, музика и танц.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Земетресение близо до Русе

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе