ЕК търси мнението на гражданите на Румъния и България за по-добро сътрудничество

4016
ЕК търси мнението на гражданите на Румъния и България за по-добро сътрудничество

Отворени онлайн консултации с гражданите на трансграничните региони на България и Румъния ще проведе Европейската комисия, за да се запознае с ежедневните трудности, които хората срещат при дейностите си през граница, информира Topnovini.bg. За да даде повече разяснение за инициативата, днес в Румъния на посещение бе Чарлина Вичева, директор в Генерална дирекция „Регионална и селищна политика“ на ЕК.

"Програмата за трансгранично сътрудничество навърши 25 години, и през това време бе постигнато много, но то не е достатъчно. Ние искаме да влезем в директен контакт с хората, и да ги попитаме не само какви трудности срещат и какви проблеми имат, но и да чуем техните предложения за едно по-добро сътрудничество през границите", заяви Вичева. Тя даде за пример сътрудничеството между България и Румъния, което е на много високо ниво и е довело до споразумения, които са без аналог в Европейския съюз.

ЕК одобри програмата за сътрудничество между България и Гърция

Европейската комисия одобри Програмата за трансгранично сътрудничество Гърция-България 2014-2020. Програмата е една от общо петте пр...

Наред с това Европейската комисия ще търси подобряване на съвместните комуникации, процедури, идентифициране на риска в регионите, развитие на сътрудничеството при извънредни ситуации и други.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе