Цирк „Елуаз” разби на пух и прах законите на физиката

64548
Снимки: SME

За тях не съществува гравитация. Човек започва да си мисли това още в първите минути на представлението на световноизвестния цирк „Елуаз”, наречено ID. Вчера в зала 1 на НДК то бе представено за първи път пред българска публика.

Нека думата „цирк” да не заблуждава никого. Това не е традиционното, типично цирково представление. А е взрив от енергия, адреналин, опасност, иновативност. В изумителните акробатични номера са вплетени брейк денс, хип хоп елементи , касади с ролери и велосипеди, като всичко е съпроводено от уникално звуково и светлинно шоу.

Още от първите секунди устата на зрителя се разтваря в изумление и два часа по-късно той все още не може да контролира мускулите си от възторг. Като говорим за контрол на мускулите – това е нещо, което артистите на „Елуаз” владеят до съвършенство. Освен че изпълняват колективни номера в абслютен синхрон, всеки от тях имаше и самостоятелно изпъление на сцената. От стремглави спускания по пилони с главата надолу, през гонитби с колела из публиката, акробатики на малък обръч на метри над земята и на огромен, непрекъснато въртящ се, на нея, до жената, която сякаш нямаше кости, толкова невъзможно гъвкава – публиката едва се съвземаше от един шоу шок, за да бъде хвърлена в друг.

Цирк Елуаз – ексклузивно тази вечер в Dancing Stars

Световноизвестният цирк Елуаз ще гостува тази вечер на бляскавата сцена на Dancing Stars –от 20.00 часа по Нова. Еми Воте и Батис...

Цялото действие се развива на фона на градски пейзаж, а 15-ината артисти изглеждат сякаш са част от някоя нюйоркска улична банда. Спектакълът е супер модерен, заради което се харесва на хора от всякакви възрасти, а вчера публиката наистина бе доста разнообразна. Млад мъж от първите редове дори бе поканен на сцената, за да се включи в някои от най-опасните номера заедно с трупата.

Кулминацията на вечерта бе нечовешко изпълнение на батут, в което се включиха почти всички артисти. В момените, в които те се изстрелваха на огромна височина и започваха да ходят вертикално по декора, превъртаха се на 360 градуса или внезапно се шмугваха в някоя от пролуките на стената, зрителите все повече се убеждаваха, че явно тази вечер законите на физиката не важат.

Ако искате нещо да раздвижи кръвта ви и да ви държи под силно впечатление поне ден напред, не пропускайте и второто шоу на цирк „Елуаз” в България – тази вечер от 19 часа в зала 1 на НДК. А ако случайно не сте успели да се сдобиете с билети, дебнете кога артистите ще дойдат отново у нас и не се колебайте – че си заслужава, е меко казано.

Сценична треска мъчи хипопотама в цирк "Балкански"

Хипопотам се нанесе в центъра на София. Сценична треска мъчи африканския уникат преди първата му изява пред българска публика. Дебютът ...

Канадският цирк „Елуаз” е основат през 1993 г. Партньор е на Цирк дьо Солей. Изнесъл е 10-те си оригинални представления над 4000 пъти в 440 града и 40 страни.   

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена