А1 успешно премина сертификационен одит от Lloyd's Register по стандарт ISO/IEC 27701: 2019

2638
А1 успешно премина сертификационен одит от Lloyd's Register по стандарт ISO/IEC 27701: 2019
Снимка: A1

А1 България прилага най-високи стандарти за информационна сигурност и управление на неприкосновеността на личните данни на своите клиенти, партньори и служители. Компанията успешно премина през одит процедура, проведена от Lloyd's Register, която удостовери това според изискванията на международния стандарт ISO 27701:2019.

Така А1 България става първата компания в A1 Group и една от малкото в страната, която доказано отговаря на новия международен стандарт и се очаква да получи официалния сертификат - за изградена цялостна система за управление поверителността и защитата на личните данни (PIMS). Стандартът определя изискванията за създаване, прилагане, поддържане и непрекъснато подобряване на тази система. Той е разширение към вече сертифицирания в телекома ISO/IEC 27001 за управление на сигурността на информацията.

През ноември абонатите на А1 Xplore TV ще могат да се насладят на приключенията на Доктор Дулитъл в А1 Видеотека

През ноември абонатите на А1 Xplore TV от всички възрасти могат да прекарат приятно време пред телевизионния екран, проследявайки невер...

В допълнение към двата стандарта 27701 и 27001, проведеният в А1 България одит препотвърди и функционирането на сертифицираната интегрирана система за управление на услуги, в съответствие на изискванията на стандартите: ISO/IEC 9001 за управление на качеството на услугите, ISO/IEC 20000-1 за управление на предоставяне на услуги.

Потвърждаването на съответствието на А1 с най-добрите световни практики и международните стандарти в тези сфери е още едно доказателство за високото качество на интегрираните телекомуникационни решения на А1, сред които са и редица облачни услуги. Постиженията на телекома по отношение на системите, с които предоставя своите услуги, предоставят на компаниите и индивидуалните потребители и допълнителна увереност, че чувствителната информация е в сигурни ръце.

 

А1 пусна нов предплатен пакет и предлага двойни бонуси при зареждане на предплатена карта

А1 пусна нов А1 Предплатен пакет ULTRA, който идва с първоначално заредени 500 национални минути и 10 000 МВ. В същото време компанията...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com