Android с много нови промени. Вижте какви ще са те

36168
Android с много нови промени. Вижте какви ще са те
Снимка: Getty Images/Guliver

Измина почти една година, откакто Google официално представи настоящата версия на Android – Lollipop, което означава, че е въпрос на време да видим и каква е следващата голяма актуализация.

Следващата седмица е годишната конференция на Google, където обикновено се разкриват подробности около следваща версия на Android. Крайната версия се предоставя само на разработчиците, затова ние най вероятно ще придобием представа само за най-важните функции, пише “Бизнес Инсайдър”.

iCreate - детски фестивал за наука, изкуство и високи технологии

На 24 май ще се състои за пръв път проектът iCreate, в който наука, изкуство и високи технологии ще се обединят в едно - ателиета за ...

Миналата година Google преобрази интерфейса на Android и направи софтуера по-колоритен и лесен за използване. Ето какво какви са очакванията за новата версия според бизнес изданието, базирани на различни слухове и информации.

Новата версия ще се казва вероятно Android M… засега

При избора на име от Google обикновено следват азбучна тенденция, както и имена на различни видове десерти. Например Android 4.0 се нарича Ice Cream Sandwich, следващата Jellybean, след нея KitKat и последната текуща Lollipop.

Това означава, че следващата версия трябва да започва с “M”, но не е ясно какъв десерт ще изберат. От Google също случайно потвърдиха информацията: “Силата на Android M предвижда да е насочена към всички видове работни места”.

Ще позволява да влизаме в приложенията без да пишем парола

Създадоха "умна" чиния, която брои калориите

Отчитането на калории става все по-лесно и по-точно, благодарение на бурното развитие на персоналните технологии, а екип от инженери п...

Следващата версия ще е с функция, която позволява да влизаме в приложенията без парола. Тази функция вероятно няма да е достъпна за всички телефони. Ще е само за тези, които имат пръстови сензори – Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S5, както и HTC One Max.

Ще е съсредоточена към интелигентните функции

Google вече разработва нов софтуер, който може да захрани следваща вълна на „умни“ хладилници и електрически крушки. Ако това се окаже вярно, ще можем да видим как телефона ни прави връзка с някои от уредите ни вкъщи.

Ще се търси по-голяма интеграция с Android Auto

През декември от “Ройтерс” написаха, че се планират промени, които са свързани с платформата за кола. Това подсказва, че ще видим повече функционалност в оперативната система, която е оптимизирана за работа с Android Auto. В момента работи на вашия телефон и след това комуникира с информационно-развлекателната система в автомобила. Това може да се промени, ако Google реши да изгради цяла платформа за автомобили.

Как да работим още по-бързо със смартфона си

Мобилните устройства вече са почти незаменима част от ежедневието ни. Дали обаче сме се научили да извличаме максимална полза от тях? ...

Известията ще са по-интелигентни

Нова система за уведомления, която обединява сигналите във всички платформи. Ако видите уведомление на лаптопа си или на десктопа, той автоматично ще изчезне от вашия телефон, така че да не търсим най-старата информация. Това е малка промяна, която може да бъде наистина полезна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии