Бил Гейтс се оттегли, индиец е новият генерален директор на Microsoft

77997
Бил Гейтс се оттегли, индиец е новият генерален директор на Microsoft
Снимка: Getty Images/Guliver

Американският софтуерен гигант Microsoft обяви, че създателят на компанията Бил Гейтс напуска поста си на председател на борда и ще бъде съветник. Новият генерален директор на софтуерния гигант е Сатя Надела, предаде БГНЕС.

Гейтс "ще посвети повече време на компанията" с новата си роля на "технически съветник", се казва в изявлението на компанията.

Роденият в Индия Надела, третият поред генерален директор на Microsoft, преди заемаше поста на вицепрезидент на звено Cloud and Enterprise.

"Във време на трансформации, няма по-подходящ, който да поведе Microsoft, от Сатя Надела. Сатя е доказан лидер с инженерни способности, бизнес визия и способност да сплотява хората. Неговата визия за това как технологията ще бъде използвана по целия свят е точно това, от което Microsoft се нуждае в момент, когато компанията навлиза в следващата фаза на иновация и растеж", казва Бил Гейтс в изявлението на компанията.

"Microsoft е една от малкото компании, които правят революция в света на технологиите. За мен няма по-голяма чест от това да бъда избран за лидер на компанията. Възможностите пред Microsoft са необятни, но за да ги използваме, трябва да сме ясно съсредоточени, да се развиваме по-бързо и да продължим да се променяме. Голяма част от работата ми ще бъде да увелича нашата способност да предлагаме иновативни продукти на нашите клиенти по-бързо",каза Надела, който наследи поста на пенсиониралия се Стив Балмър.

В миналото Надела е бил президент на звеното за сървъри и инструменти на компанията.

Той е родом от Хайдерабад, Индия, учи в университетите на Уисконсин, Чикаго и Бангалор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии