CloudIO, дигиталният асистент на CloudCart, създаде описания за над 50 000 продукта

2316
CloudIO, дигиталният асистент на CloudCart, създаде описания за над 50 000 продукта
Снимка: CloudIO

Компанията стартира нов инвестиционен руд с цел навлизане в нови пазари и усъвършестване на своя продукт

CloudCart, иновативната платформа за предоставяне на услуги в областта на електронната търговия, официално пусна своя дигитален асистент CloudIO преди по-малко от месец, а вече създаде описания за над 50 000 продукта. Той е разработен от компанията и е базиран на AI технологии за автоматизация на процесите в онлайн магазините, като по този начин спестява време и ресурси на бизнесите. CloudCart издига предприемачеството на друго ниво - до 5 пъти по-малко разходи за продуктови описания и до 5 пъти по-бърза SEO оптимизация. Още повече, спестява над 90% от времето за генериране на продуктови описания на всеки търговец.  

CloudIO e AI концепция, която има иновативна идея - да използва GPT за създаване на виртуален екип от тясно специализирани AI агенти за извършване на определени дейности. Освен това CloudIO е част от цялата инфраструктура на CloudCart, което позволява пряк и неограничен достъп до информацията на онлайн магазина като категория и производител, описание и разновидност, тегло, цена и сходни продукти, броя на поръчките, дори и тази част от информацията, която се анализира по вторични показатели. Всичко това дава изключителен контекст, който се използва в извършването на определени задачи, свързани с маркетинга, продажбите и др. Може би едно от най-впечатляващите умения на CloudIO е “ShopperSense”, коeто може да погледне на описанията от страна на крайния потребител, да ги анализира и да върне обратна връзка. С “VissionSense” пък се създава подробно текстово описание само въз основа на анализ на продуктови снимки. Самият инструмент се поддържа на над 100 езика, което позволява лесно да се прилага във всеки магазин и да бъде локално адекватно. 

„С CloudIO ние не просто предоставяме инструмент за автоматизация, ние революционизираме начина, по който онлайн магазините функционират. Нашият AI асистент дава възможност на бизнесите да оптимизират своите процеси, като по този начин се отваря пътят към нови, по-ефективни стратегии за управление и маркетинг. Над 250 магазина вече са възползваха от потенциала на CloudIO,а това е само началото. Нашата визия е да продължим да иновираме и да предоставяме още по-гъвкави и напредничави решения.“, заключва Петър Илиев, главен технически директор на CloudCart.

CloudCart официално обяви и началото на своята кампания за набиране на капитал. Инвестиционният рунд се провежда през платформата за финансиране на европейски иновации SeedBlink и ще продължи до 12 януари 2024 г. Всеки може да се включи с минимално участие от €2500 - както желаещи от екосистемата на компанията, така и извън нея.

CloudCart се стреми да решава често срещани проблеми в е-търговията като липсата на време и маркетинг експертиза, необходими за създаването и поддържането на онлайн магазин. Платформата предлага мощни eCommerce и маркетинг инструменти, които помагат на търговците да увеличават продажбите си и да повишават удовлетвореността на клиентите си. Николай Илиев, главен изпълнителен директор на CloudCart, коментира: „С този инвестиционен рунд ние не просто събираме капитал, а създаваме партньорства, които ще ни помогнат да моделираме бъдещето на е-търговията. Всяка инвестиция в нашата компания е стъпка към трансформацията на пазара - да представяме още повече иновативни решения, които променят начина, по който търговците и потребителите си взаимодействат.“

За последните три години, CloudCart е привлякла инвестиции от над 2 милиона евро от различни инвестиционни групи, включително New Vision 3, Sportal Media Group, ITA Group Bulgaria и Elevator Ventures. Компанията отчита значителен ръст на приходите си през последните години, като оборотът за 2023 г. достига 2 милиона евро. Със стабилни финансови прогнози компанията очаква да надхвърли оборот от 25 млн. евро през следващите четири години, използвайки своя скалируем бизнес модел и иновативни AI решения. 

CloudCart планира да използва събрания капитал за разширяване на своето присъствие на нови пазари и за интегриране на технологии и иновации в своята платформа. Компанията, която вече има утвърдено присъствие на седем регионални пазара, включително България, Гърция и Румъния, обмисля и страни, които са с по-слабо развита електронна търговия и с по-малка конкуренция, като Сърбия, Албания, Македония, Босна и Херцеговина и Хърватия. Инвестиционният рунд на CloudCart представлява изключителната възможност за инвеститорите да участват в развитието на компания, която се стреми да трансформира електронната търговия и да предложи авангардни инструменти на своите клиенти. 

За CloudCart:

CloudCart е иновативна платформа, която предлага eCommerce-as-a-service услуга, позволяваща на над 1600 онлайн търговци да използват мощните eCommerce и маркетинг инструменти, разработени от компанията. По този начин реализират повече продажби и повишават удовлетвореността на клиентите си. CloudCart предлага уникални решения за улеснение на своите търговци като: AI инструменти, достъп до Analytics в самата платформа, иновативен чекаут процес, маркетинг инструменти, разнообразни варианти за отстъпки и промоции, автоматизации и интеграции със стотици решения аз плащания, доставки, управление на бизнеса и много други. 

Повече за CloudCart може да намерите на официалния им сайт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com